Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:41:38

До Всесвітнього дня дій за гідну працю. СТАТИСТИКА

07.10.2020   07:55Агенцiя

Щороку 7 жовтня світова та українська спільнота відзначає Всесвітній день дій за гідну працю.

За даними державного статистичного спостереження, у І півріччі 2020 року на підприємствах, в установах та організаціях Чернігівської області було зайнято понад 173 тис. штатних працівників, з яких 55% – жінки.

Крім того, майже 5 тис. осіб працювали за зовнішнім сумісництвом та 2,3 тис. – за цивільно-правовими договорами.

Кожен п’ятий працюючий занятий на промислових підприємствах або в освіті, кожен восьмий – у сільському господарстві або в охороні здоров’я, по 7% – у державному управлінні й обороні або в торгівлі.

Мобільність робочої сили на ринку праці області в І півріччі 2020 року дещо сповільнилася. Водночас кількість звільнених працівників перевищила кількість прийнятих на 44%. Як і раніше, переважна більшість (82%) вибулих залишила робочі місця за власним бажанням.

Протягом І півріччя 2020 року спостерігалося підвищення рівня оплати праці найманих працівників підприємств, установ та організацій області. Номінальна заробітна плата штатних працівників зросла порівняно з І півріччям 2019 року на 12% та становила 8770 грн (в Україні – 10928 грн). Реальна заробітна плата збільшилася на 9%.

Серед працівників, які в червні 2020 року відпрацювали більше половини робочого часу, кожен дев’ятий мав нарахування в межах мінімальної заробітної плати. Найбільша частка таких працівників спостерігалась у видах діяльності
з низьким рівнем середньої заробітної плати: тимчасове розміщування й організація харчування, сфера творчості, мистецтва та розваг.

Водночас кожен четвертий працівник отримав заробітну плату понад 12000 грн. Переважна більшість таких працівників сконцентрована у видах діяльності з високим рівнем оплати праці, зокрема на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів, виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.