Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:59:51

Чернігівщина на 9 місці за рейтингом Мінрегіону

18.09.2020   17:43Агенцiя

Про це повідомляє сайт Чернігівської ОДА з посиланням на щоквартальний моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів України.

Міністерство розвитку громад та територій України оприлюднило моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів України за січень-червень 2020 року.

Чернігівська область вийшла на 9-те місце в рейтингу. За підсумками січня-вересня 2019 року область займала 15-те місце, за підсумками січня-грудня 2019 року область також була на 15-му місці. Суттєво покращити ситуацію вдалося в першому кварталі 2020 року – за підсумками січня-березня 2020 року область піднялась на три сходинки та вийшла на 12 місце. В другому кварталі 2020 року вдалось ще більше покращити цей результат – за підсумками січня-червня 2020 року область вийшла на 9-те місце серед всіх регіонів України.

 

За всю історію діючої Методики моніторингу та оцінки результативності державної регіональної політики, яка затверджена Постановою КМУ 21.10.2015 року – Чернігівська область вперше піднялась на 9 місце серед регіонів України.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко коментує ці здобутки так:

“Завдяки злагодженим діям команди ми підняли область на 9 місце в рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів, це найвищий результат за всю історію моніторингу. Це потужна командна робота – а завжди там, де є злагода – є результат”.

Високі темпи зростання забезпечено за чотирма напрямками:

1.    Фінансова самодостатність – область піднялась одразу на 11 сходинок (з 14-го на 3 місце серед регіонів).

 

Так, за темпами зростання доходів місцевих бюджетів область вийшла на 5 місце. Результат – 105,4 %, при середньому по Україні 101,9 %. По доходах місцевих бюджетів на 1 особу – на 9 місці з показником 3 тис. грн., середньостатистичний по Україні – 3,4 тис. грн.

2. Економічна ефективність – область піднялась на 4 позиції (з 13-го на 9 місце серед регіонів).
Чернігівська область – лідер за індексом зростання будівельної продукції. Зростання у 1,4 рази. Загальний по Україні – 94,5 %.

3. Розвиток інфраструктури – область піднялась одразу на 6 позицій (з 19-го місця вийшли на 13-те).

4. Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця – область піднялась на 6 позицій (з 23-го на 17 місце серед регіонів).

Серед іншого, область зменшила заборгованість з виплати заробітної плати і за цим показником посіла 8 місце серед регіонів України. Результат – 1% при середньостатистичному по Україні 3,6 %.

За обсягом прямих іноземних інвестицій на 1 особу з початку інвестування область вийшла на 8 позицію (447,4 грн на 1 особу).
За індексом капітальних інвестицій – піднялись на 13-ту позицію (область - 64,6 %, Україна - 65,1 %), таке саме місце займаємо за обсягом експорту товарів на 1 особу (область - 384,6 дол. США).

Загалом, експорт товарів з області продовжує зростати, в той час як в цілому по Україні експорт товарів падає.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.