Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:46:55

Місцеві бюджети Чернігівщини за п’ять місяців поточного року отримали близько 2,4 млрд гривень

24.06.2020   12:58Агенцiя

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-травні 2020 року надійшло 2370,6 млн грн від сплати податків і зборів. Приріст до відповідного періоду минулого року склав 5,3 відс. (+118,4 млн гривень).

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (63,4 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 1503,9 млн грн, з них до обласного бюджету спрямовано 300,8 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також автомобілі преміум-класу) забезпечено 311,6 млн грн (13,1 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 362,5 млн гривень (15,3 відс. загальної суми).

Частина решти податків і зборів становить 8,2 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 25,5 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 73,2 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 70,5 млн грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 7,3 млн грн, екологічного податку – 10,4 млн гривень.

Більше, ніж четверту частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (26,3 відс. загальної суми або 623,7 млн грн). Також, у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (19 відс. або 450,7 млн грн), промисловості (14,7 відс. або 348 млн грн).

Від суб’єктів господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, надійшло 180,8 млн грн (7,6 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 119,8 млн грн (5,1 відс.), галузі лісового господарства – 75,4 млн грн (3,2 відс.), будівництва – 36,3 млн грн (1,5 відс.).

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини