Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:50:25

Скільки комунальні лісгоспи Чернігівщини витратили на впровадження електронного обліку деревини

14.02.2020   10:40Агенцiя

500 тисяч гривень витратило комунальне підприємство «Чернігівоблагроліс» на впровадження електронної системи обліку деревини.

Про це Суспільному сказав головний лісничий підприємства Олександр Ярмоленко. 17 районних комунальних лісгоспів перейшли на електронний облік деревини з 1 лютого.

Електронний облік деревини починається з вимірювання кожної колоди. Далі ці дані вносяться в мобільний телефон з програмою для обліку деревини. За декілька хвилин інформація про колоду вже в базі. Далі, каже головний лісничий «Городнярайагролісгоспу» Микола Дударенко, деревину треба чіпувати.

З 1 лютого така система електронного обліку деревини запрацювала в 17-ти з 18-ти комунальних райагролісгоспів області. На її запровадження витратили пів мільйона гривень, каже головний лісничий «Чернігівоблагролісу» Олександр Ярмоленко.

    «Поки що це ми замовили по одному комплекту обладнання на кожне підприємство, у нас обійшлося у 500 тисяч. І це ж без врахування бірок, які ми будемо закуповувати постійно, кожного місяця кожного дня. Основну суму тут складають бірки», - розповідає Олександр Ярмоленко.

В городянському райагролісгоспі на запровадження системи електронного обліку деревини витратили 72 тисячі гривень.

    «Ми закупили три обладнання, брали, як кажуть, найдешевше. Питання в тому, іде ціна дуже висока на бірки. Одна машина іде, в залежності від діаметра деревини, може від 100 бірок, може до 200 бірок виходить, це тільки одна машина, а за день ми відпускаємо 5-6 машин», - каже лісничий ДП «Городнярайагролісгосп» Микола Дударенко.

«Облік деревини покращиться тому, що воно все це, як кажуть, іде через бази «Прозорро», все це в бази даних, ми відправляємо деревину, біркуємо».

Нагадаємо, що за завданням прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, всі лісові господарства повинні були перейти на електронний облік деревини до 1 лютого. На Чернігівщині без електронного обліку деревини працювали підприємства комунального «Чернігівоблагролісу». Ще місяць тому, за підрахунками першого заступника гендиректора підприємства Володимира Никончука, для закупівлі обладнання необхідно було витратити майже 15 мільйонів гривень. Тоді заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко сказав: це коштує значно дешевше. Від 60 до 70 тисяч гривень.

«15 мільйонів виникла ця цифра не просто так, ми обраховували всі комплекти обладнання, які на той час могли бути запропоновані нам торгуючими підприємцями», - пояснює головний лісничий КП «Чернігівоблагроліс» Олександр Ярмоленко.

Олександр Ярмоленко каже, закупити дороге обладнання комунальні підприємства не змогли, шукали альтернативу.

    «Враховуючи те, що стан фінансовий у наших підприємств не дуже зараз добрий, ми закупили як можна дешевше це обладнання. Тобто закупили не КПК, а закупили мобільні телефони і все обладнання, що до них додається».
 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини