Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:33:53

Чернігівська область - серед лідерів по кількості вироблених автобусів за підсумками 2019 року

10.02.2020   14:56Агенцiя

Зокрема, у минулому році підприємства України випустили майже 900 пасажирських автобусів — про це свідчить статистика, яку опублікувала Асоціація автовиробників України «Укравтопром», в яку входить більшість виробників автобусів нашої країни.

Так, на другому місці з виробництва автобусів — корпорація «Еталон», яка виробляє автобуси на Чернігівському автозаводі.

У 2019 завод в Чернігові випустив 202 автобуси й наростили виробництво на 6,93% в порівнянні з 2018 роком, коли було випущено 188 автобусів. Підприємство випускає в основному автобуси середнього класу. Ще у 2018 році Чернігівський автозавод побудував прототип 12-метрового низькопідлогового автобуса «Астра» А122, проте у 2019 році жодного такого автобуса у підприємства не замовили, попри це підприємстві розробили модифікацію автобуса А122 з двигуном, який відповідає екологічному стандарту «Євро-6 ».

У 2019 «Еталону» вдалося поставити досить значну партію (16 машин) своїх автобусів «Еталон» А081.28 в Херсон — на відкритому тендері техніку придбало Херсонське управління транспорту. Другий автоскладальний завод корпорації «Еталон» – Бориспільський, у 2019 році автобусів не виробляв.

У виробництві автобусів в Україні корпорації «Еталон» належить 22,75% ринку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як і у 2018 році, лідером з виробництва автобусів в Україні у 2019 році стало ПАТ «Черкаський автобус», яке виробляє автобуси під брендом «Отаман» на основі агрегатів «ISUSU». У минулому році підприємство в цілому виготовило 441 автобус — стільки ж, скільки й у 2018 році. «Черкаському автобусу» належить практично половина (49,66%) всього виробництва автобусів в Україні. Підприємство випускає пасажирські міські та приміські автобуси «Отаман» А092Н6 середнього класу, а також шкільні автобуси декількох модифікацій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини