Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:55:49

Заробітна плата в області в жовтні 2019 року. ДОВІДКА

05.12.2019   08:17Агенцiя

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій Чернігівської області в жовтні становила 8618 грн. Це у 2,1 раза вище мінімальної заробітної плати (4173 грн) та на 16,2% – ніж рік тому.

Реальна заробітна плата (з урахуванням змін споживчих цін) порівняно з жовтнем 2018 року зросла на 9,8%.

Найвищий рівень оплати праці зафіксовано на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів (15174 грн), виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення (12628 грн), в установах фінансової та страхової діяльності (11889 грн), державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (11674 грн), на підприємствах сільського господарства (11357 грн), постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (11123 грн).

Найменшою була заробітна плата працівників, зайнятих у сфері творчості, мистецтва та розваг, у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, в охороні здоров’я, у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті та монтажі машин і устатковання, де нарахування не перевищили 70,6% середнього рівня в економіці області.

Серед регіонів України найвищий рівень оплати праці спостерігався в м.Києві (15862 грн), найнижчий – у Чернівецькій (8211 грн), Херсонській (8277 грн) та Тернопільській (8563 грн) областях, підрахувало Головне управління статистики у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.