Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:24:24

Як наповнюються місцеві бюджети Чернігівщини

16.11.2019   10:11Агенцiя

У Головному управлінні ДФС в Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-жовтні 2019 року надійшло понад 4,7 млрд грн від сплати податків і зборів.

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (62,5 відс.) має податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 2,9 млрд грн, з них до обласного бюджету спрямовано 590,9 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

Від оподаткування земельних ділянок, нерухомості та транспорту преміум-класу забезпечено ще 16,5 відс. доходів бюджетів територіальних громад (понад 782 млн гривень). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 662,5 млн гривень (14 відс. загальної суми). Ці кошти у повному обсязі спрямовуються на рахунки тих сільських/селищних/міських рад, об’єднаних територіальних громад, на території яких розміщені об’єкти оподаткування, та за місцем податкової адреси платників єдиного податку І-ІІІ груп.

На долю решти податків і зборів припадає 7 відс. загальної суми надходжень: податку на прибуток сплачено 35,4 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 116,6 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 134 млн грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 15,6 млн грн, екологічного податку – 20,5 млн гривень. 

Традиційно високою залишається частка надходжень до місцевих бюджетів області від установ сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (24,8 відс. загальної суми або 1172 млн грн). Також у значних розмірах сплачено податків представниками галузі сільського господарства (21 відс. або 974 млн грн), промисловості (14,4 відс. або 678 млн грн).

Від суб’єктів господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, надійшло 362 млн грн (7,6 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 296 млн грн (6,3 відс.), галузі лісового господарства – 134 млн грн (2,8 відс.), будівництва – 72 млн грн (1,5 відс.).

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.