Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:13:04

В Україні вводять в обіг купюру в 1000 грн

25.10.2019   08:54Агенцiя

Купюра номіналом 1000 грн повинна з’явитися в обігу України з 25 жовтня.

В НБУ заявили, що така необхідність виникла у зв’язку з тим, що в країні виросли ціни і доходи населення.

Спочатку банкноту випустять в кількості 5 млн штук. Надалі планують орієнтуватися на замовлення від банків і потреби економіки України.

За словами глави НБУ Якова Смолія, оскільки нова купюра має більший номінал, до неї буде застосований і вищий ступінь захисту.
– Банкнота в 1000 грн продовжує дизайн номінального ряду, який у нас оновлюється з 2014 року, і додаткові елементи там теж присутні, оскільки більш високі номінали мають вищі ступені захисту, – розповів Смолій.

Читайте: НБУ очікує перший транш від МВФ до кінця року

На купюрі в 1000 грн зображений український філософ і вчений Володимир Іванович Вернадський, який також є одним із засновників Української академії наук та її першим президентом.

Багато хто переживає, що поява нової банкноти може негативно відобразитися на інфляції. Такої думки дотримується і економічний експерт Андрій Новак.
Він вважає, що через появу купюри в 1000 грн у громадян України виникнуть негативні очікування, які в свою чергу призведуть до девальвації гривні і прискорення інфляції.

Однак Смолій заявив, що дії НБУ направлені на оптимізацію банкнотно-монетного ряду, яка жодним чином не впливає на інфляцію.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.