Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:27:33

У Сосницькій ОТГ обговорили виконання стратегії розвитку

19.09.2019   12:40Агенцiя

Про перші успіхи та складнощі в реалізації стратегії розвитку Сосницької об’єднаної територіальної громади мова йшла під час консультації, яку проводив Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

В ході зустрічі Андрій Портний, Сосницький селищний голова, розповів, що місцеве самоврядування велику увагу приділяє просуванню громади, її маркетингу, що є складовою оперативних цілей стратегії. «Насамперед, це бренд Олександра Довженка та його спадщина – громада стала одним із переможців конкурсі Міністерство культури України «Малі міста – великі враження», що дозволило значно розширити рамки цьогорічного молодіжного кінофестивалю «Капелюш». А вже восени, разом із органами державної влади, провести День Десни (тієї самої – зачарованої), що отримав дуже хороші відгуки», - зазначив голова.

В громаді реалізуються кілька проектних ідей, закладених у стратегію. Капітально ремонтується приміщення для майбутнього Центру надання адміністративних послуг. В такому разі в громаді почне діяти перше сучасне адміністративне приміщення – зразок для надання послуг. В селі Чернотичі споруджується нова сільська амбулаторія, в трьох школах утеплюють приміщення навчальних закладів, у двох – будуються теплі вбиральні, в чотирьох селах завершені роботи з освітлення вулиць, ще в трьох – на завершальному етапі. В планах роботи у інших населених пунктах.

Серед проблем на консультації говорили про проблеми. Наприклад, громада розпочала часткову термосанацію будинку культури за виділені розпорядженням уряду кошти державної інфраструктурної субвенції. «Роботи зроблені авансом, листи державного казначейства щодо повернення вже виділених коштів відомі. Це нормальне, відповідальне рішення держави перед територіальними громадами та власними громадянами? Мабуть, таке, що має сприяти довірі між ними», - розповів голова.

Аналогічна ситуація склалася з проектом термосанації дитячого садочку «Сонечко», який має бути реалізуватися за гроші ДФРР. «Конкурс виграний, кошти давно б мали бути на рахунку, а роботи розпочаті. Все ж таки друга половина вересне. Громада сподівається на раціональний та відповідальний підхід держави до такого роду проектів.

У сфері підприємництва привертає інвестиція до підприємства з виробництва складових для транспортування товарів. І знову але – цього разу розв`язання питання з землею, без чого довгострокові інвестиції неможливі.

У планах громади реалізувати наступного року проект міжмуніципального співробітництва щодо ремонту доріг. На черзі – проектна ідея щодо налагодження системи збору, сортування та утилізації сміття на півночі Чернігівщини. Інший масштабний задум, що потребує об`єднання зусиль багатьох та залучення зовнішнього фінансування, – це очищення Десни та навколишніх малих рік. «На перспективу – реконструкції поки що державного дитячого санаторію, на вході до якого досі зазначено – ім. Миколи Щорса. Втім це завдання стратегії громади стане можливим для реалізації лише після набуття права власності. Тоді в Сосниці, за умови оновлення та функціонального розширення музею О.Довженка (такий проект існує) може виникнути сучасний туристично-рекреаційний комплекс», - розповів Володимир Бойко.

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини