Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:56:06

Смолинські торфовидобувники б’ють минулорічні рекорди

11.09.2019   08:19Агенцiя

На Смолинському торфозаводі триває процес заготівлі фрезерного торфу.

Торфовидобувники вже заготовили близько 30 тисяч тонн сировини, таким чином досягнувши рівня минулого року. У планах смолинців – зібрати в загати 40 тисяч тонн фрезеру, таким чином побивши абсолютний рекорд заготівлі за останні 16 років.

У ДП «Чернігівторф» відмічають, що не пригадують такого шаленого попиту на продукцію торфозаводів. Вже зараз, кажуть на підприємстві, військові частини та бюджетні установи області просто обривають телефони, просять поставити в чергу на брикет.

Зростає попит й на інші види продукції – активно купують пиловидний торф або «сушонку», рослинний торф та торф для виготовлення компостів.

Та все ж основним і найпопулярнішим видом продукції на заводі залишається торфобрикет. Виготовляють його у цеху, де стоїть зношений і єдиний 50-ти тонний пресс, що постійно виходить із ладу.

Минуло більше року з часу, коли Міністерства енергетики та вугільної промисловості України прийняло рішення про виділення семи мільйонів гривень для оновлення виробничо-технічної бази держпідприємства. Однак, ці гроші буквально «зависли» в повітрі. У профспілці ДП «Чернігівторф» переконані, що за цим стоїть близький соратник сумновідомого екс-нардепа Сергія Пашинського керівник ДК «Укрторф» Андрій Озерчук. До цього часу Озерчук продовжує обіймати високу державну посаду, повністю ігноруючи інтереси торфогалузі. Тільки дивом в умовах надмірного податкового навантаження та пені боргів попередників, що зумисне доводили підприємства до банкрутства, торфовидобувники не просто тримаються на плаву, але й покращують показники.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини