Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:35:42

Скільки податків сплатили у липні платники Чернігівщини

07.08.2019   09:16Агенцiя

Платниками податків Чернігівської області до бюджетів усіх рівнів у липні поточного року сплачено більше 861 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів.

Рівень відповідного періоду минулого року перевищено більш як на 17 відс або на суму близько 126 млн гривень.

До Державного бюджету спрямовано понад 368 млн грн, що більше  ніж торік на 13 відс або понад 43 млн гривень. Зростання надходжень спостерігається по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору більш як на 18 відс (21 млн грн), податку на додану вартість – близько 25 відс (29 млн грн).

Місцеві бюджети від сплати податків та зборів у липні поточного року поповнено майже на 493 млн гривень. Приріст до минулого року – більше 20 відс або на 82 млн гривень, що відповідає щомісячній тенденції цього року.

У структурі наповнення місцевого бюджету від сплати податків найбільша частка припадає на податок на доходи фізичних осіб – 62 відс, якого надійшло понад 306 млн гривень. Це перевищує минулорічний показник більш як на 20 відс або на 52 млн гривень.

З урахуванням законодавчо встановлених термінів сплати податку на майно, зростає його питома вага (понад 19 відс) у загальній сумі надходжень.

Земельного податку, податку на нерухомість та транспортного податку сплачено 96 млн гривень. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на чверть (близько 19 млн гривень).

Також вагоме значення для бюджетів територіальних громад області має єдиний податок на підприємницьку діяльність ( майже 14 відс загальної суми), якого платниками сплачено близько 69 млн гривень. Приріст становить понад 22 відс або більше 12 млн гривень.

Для наповнення Пенсійного та інших соціальних фондів страхувальниками сплачено понад 404 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 15 відс (53 млн гривень).

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини