Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:31:06

Владислав Атрошенко: Маємо ризики для опалювального сезону

07.05.2019   11:21Агенцiя

Чернігівській міський голова Владислав Атрошенко звернув увагу на ситуацію у сфері теплопостачання у Чернігові.

"Проблема зараз не тільки у гарячій воді. Проблема у тому, що через борги АТ «Облтеплокомуненерго» відключено газ. Не буде сплати боргів - не буде лімітів на газ, а значить під питанням початок опалювального сезону", - наголосив Владислав Атрошенко.

Тим часом, до мерії надходять телефонні дзвінки: люди кажуть, що заплатили, а гарячої води немає.

Таким чином 75% порядних платників стали заручниками тих, хто не платить. Наразі загальна сума боргу за тепло - 275 мільйонів гривень. З них: 180 млн грн по "Облтеплокомуненерго", 95 млн грн по компанії "ТехНова". Цифри свідчать, що робота із абонентами у "ТехНови" поставлена краще.

За словами міського голови, до проблем боргів звертались практично на кожній загальноміській нараді. І кожен раз наголошувалося, що неплатежі приведуть до колапсу. Тим часом окремі депутати та політики кажуть, що влада мала все передбачити. А деякі перед виборами додумались до того, що закликали не сплачувати за послуги ЖКГ і відсилати платіжки Президенту України. Це також додало до загальної суми боргів.

"275 млн грн заборгованості для міста - це величезна цифра. Якщо вона не буде погашена за літо - не буде ліміту газу, не буде опалення. Теж саме стосується "ТехНови" - не буде коштів, вони не куплять вугілля, теж не буде тепла", - резюмував Владислав Атрошенко.

Міський голова закликав теплогенеруючі компанії активізувати роботу своїх колл-центрів, працювати з боржниками. А всім керівникам - пояснювати людям, що буде у випадку непогашення боргів за тепло.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини