Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:56:35

В 2018 році на Чернігівщині до газових мереж приєдналися 260 нових об`єктів

11.03.2019   14:54Агенцiя

Впродовж минулого року ПАТ «Чернігівгаз» приєднало до системи газопостачання 260 об`єктів за спрощеною процедурою. В результаті цього до клієнтської бази компанії додалося 233 побутових споживача і 27 юридичних осіб.

Загалом за січень-грудень 2018 року фахівці центрів обслуговування клієнтів ПАТ «Чернігівгаз» опрацювали 467 заяв на приєднання до газових мереж з подальшою видачею технічних умов. З них 73 - на послугу стандартного приєднання і 399 - нестандартного. Завдяки цьому 233 приватних домоволодінь, 8 багатоповерхівок та 19 промислових підприємств вперше почали користуватися газом. Найбільшу кількість замовлень виконано в Чернігові, Ніжині та Прилуках. Порівняно з 2017 роком кількість поданих заяв на газифікацію зросла на 30%, а приєднань - на 9,2%.

«Не зважаючи на здорожчання природного газу, мешканці Чернігівщини продовжують обирати його в якості енергоносія. Адже загальновідомо, що природний газ зажди був і залишається найбільш зручним, технологічним та економічно доцільним видом палива», - зазначив в.о. директора з капітального будівництва ПАТ «Чернігівгаз» Дмитро Сдобнов.

На сьогоднішній день в «Чернігівгазі» створено цілий напрямок з капітального будівництва. Це дозволяє замовнику отримати повний спектр послуг з газифікації об`єкта будь-якої складності.

«В минулому році компанія вирішила розпочати газифікацію об`єктів власними силами, без залучення сторонніх організацій. Починаючи від проектування, будівельно-монтажних робіт та закінчуючи фінальною стадією – підключенням до газових мереж. Для цього «Чернігівгаз» має всі умови – спецтехніку, кваліфікований персонал як технічного, так і сервісного напрямку, необхідні дозволи, тощо», - повідомив Дмитро Сдобнов.

Щоб отримати послугу з газифікації споживачеві достатньо подати заяву до центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист, укласти договір та оплатити послугу. На різних етапах виконання робіт клієнту не потрібно ходити по кабінетах для збору підписів, узгоджень та отримання дозволів. Весь подальший процес координується менеджерами «Чернігівгазу».

Вартість стандартного приєднання визначається державою. З 1 січня Постановою НКРЕКП  від 14.12.2018 р. № 1917 затверджені нові граничні рівні плати за стандартне приєднання. Зокрема, для Чернігівської області, залежно від типорозміру лічильника і місцевості, вартість становить від 11810 грн до 17650 грн (без ПДВ).

Детальніше про умови підключення до системи газопостачання нових споживачів читайте на сайті ПАТ «Чернігівгаз» в розділі Приєднатися до газових мереж.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.