Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:34:17

Руслан Волок: Тариф на вивезення сміття в Чернігові зараз не відповідає витратам

24.01.2019   09:42

Доповідь керівника комунального підприємства «АТП 2528» Чернігівської міської ради Руслана Волока на міській розширеній нараді 22 січня була присвячена питанню надання цим підприємством послуг з вивезення сміття в м. Чернігові. Йшлося, зокрема, про те, що за вивіз свого сміття мають сплачувати всі суб’єкти господарювання.


Разом з тим, Руслан Волок зауважив, що зараз у Чернігові тариф на вивезення сміття – чи не найнижчий в Україні. Окрім того, у багатьох містах цей тариф включає в себе тільки послугу з вивезення, а в Чернігові – і вивезення і захоронення (тобто обслуговування полігону відходів). Тому КП «АТП 2528» у найближчі місяці ініціюватиме перегляд тарифу.

Коментуючи це, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підкреслив, що всі тарифи мають бути економічно обґрунтованими.

-  Зараз у нас прийнятий тариф, він один з найнижчих в Україні. Якщо в нас змінюються складові собівартості – ми адекватно цим змінам робимо розрахунки і проводимо підвищення тарифів. Якщо заганяти підприємство в збитки, а потім дофінансовувати з бюджету - це призведе до звуження можливості розвитку міста Чернігова, де буде погано всім верствам населення. Погано пенсіонерам, їх дітям і їх онукам, погано вчителям, погано лікарям – погано всім. Тому робота всієї комунальної галузі повинна бути з тими тарифами, які є економічно обґрунтовані. А гратися з цим… Можемо й безкоштовно все робить, з бюджету фінансувать – але вистачить ненадовго, - сказав він.

Ще раніше міський голова вже неодноразово публічно заявляв про те, що житлові тарифи – якщо думати не тільки про сьогодні, а і про завтра нашого міста - мають об’єктивно відповідати наданим послугам.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини