Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:49:41

Місцеві бюджети Чернігівщини у січні-листопаді 2018 року поповнились на 4,5 млрд гривень

20.12.2018   08:20Агенцiя

У Головному управлінні ДФС в області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-листопаді 2018 року сплачено майже 4,5 млрд грн податків і зборів.

Як і у попередніх періодах, бюджетоформуючим податком доходів територіальних громад є податок на доходи фізичних осіб (утримується із доходів у вигляді заробітної плати, від надання майна в оренду, від продажу інвестиційних активів та інших). Податок на доходи фізичних осіб поповнив місцеві бюджети на 2,8 млрд гривень і його частка сягає 63 відс. усіх надходжень.

За рахунок податку на майно формується ще 15 відс. доходної частини бюджетів. Від оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу надійшло 674 млн гривень.
Єдиного податку на підприємницьку діяльність сплачено 633 млн грн або 14 відс. загальної суми надходжень.

Доля решти податків становить 8 відс. загальної суми: податку на прибуток надійшло 49 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 132 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 141 млн грн, плати за ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв – 17 млн грн, екологічного податку – 25 млн гривень. 

Найбільший вклад у наповнення місцевих бюджетів від сплати податків (четверту частину доходів) забезпечують установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (24 відс. всіх надходжень або 948 млн грн). Також у значних розмірах бюджети територіальних громад поповнили сільськогосподарські підприємства (22 відс. або 987 млн грн), промислові підприємства (15 відс. або 660 млн грн), а також підприємці і громадяни - платники податку на майно (14 відс. усіх сплачених до бюджетів податків – 635 млн грн). Значно менші суми від сплати податків підприємствами торгівлі та громадського харчування (8 відс. доходів місцевих бюджетів – 340 млн грн), галузі лісового господарства – 3,4 відс. (151 млн грн), будівельними організаціями – 1,6 відс. (70 млн грн).

По всіх галузях народного господарства спостерігається зростання сплачених до місцевих бюджетів податків.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.