Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:55:43

Перші результати електронних земельних торгів: місцеві бюджети отримають вдвічі більше прогнозованого

13.12.2018   10:07Агенцiя

За результатами електронних земельних торгів, які з 18 жовтня відбуваються в Україні, зафіксовано більше ніж двократне зростання розміру стартової орендної ставки або на 10 процентних пунктів.

Загальний розмір річної орендної плати за результатами торгів зріс від 0,8 млн грн до 1,8 млн гривень. Такі дані навів в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час доповіді на засіданні Уряду 12 грудня.

У середньому стартовий розмір річної орендної плати по виставлених на електронні торги земельних ділянках становив 8,13% від нормативної грошової оцінки (НГО). За результатами аукціонів було досягнуто середньої річної орендної плати у розмірі 18,16%.

«Нагадаю, що всі гроші від оренди землі надходять до місцевих бюджетів, тож результати онлайн-торгів справлять прямий вплив на добробут місцевих громад», – відзначив Максим Мартинюк.

У рамках реалізації пілотного проекту щодо проведення електронних земельних торгів Держгеокадастром укладено договори з ДП “СЕТАМ” та ДП “ПРОЗОРРО.Продажі”.
На сьогодні з використанням електронного майданчику OpenMarket ДП “СЕТАМ” вже продано права оренди 25 земельних ділянок загальною площею 538,9 гектара.

Кількість учасників земельних торгів варіювалась від 2 до 6.
Всього до продажу на електронних майданчиках запропоновано права оренди на 287 земельних ділянок загальною площею 5,2 тис. гектарів.


Довідково:
Порядок продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) на конкурентних засадах у формі аукціону встановлений главою 21 Земельного кодексу України.
Порядок реалізації пілотного проекту з проведення електронних земельних торгів було затверджено постановою КМУ від 21 червня 2017 року №688.



Прес-служба Держгеокадастру

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».