Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:03:27

Чернігівщина представила свій виробничий, науковий та туристичний потенціал на І Форумі регіонів України та Білорусі

27.10.2018   10:37Агенцiя

Ознайомитися зі зразками різногалузевої продукції, взяти контакти підприємств та дізнатися про виробничі інтереси області можна було біля стенду Чернігівщини на виставці І Форуму регіонів України та Білорусі, що розпочала роботу вчора. І охочих таки виявилося чимало.

Також представники структурних підрозділів Чернігівської ОДА, установ та організацій області долучилися до роботи у профільних секціях.

Варто зазначити, що Республіка Білорусь є одним з провідних торговельно-економічних партнерів Чернігівської області (входить у трійку держав-партнерів).

За підсумками січня-серпня 2018 року зовнішня торгівля з країною-сусідкою збільшилася на 34,5% і формує 11,6% загальнообласного показника.

— На сьогодні Чернігівщина — аграрно-індустріальний регіон України з великими потенційними можливостями для розвитку сільського господарства і виробництва високоякісних продуктів харчування, високотехнологічної промисловості, біоресурсів і енергетики, транспортно-логістичної інфраструктури. Деякі з наших підприємств є основними виробниками окремих видів продукції в Україні. Серед них — наші флагмани легкої промисловості. Нам є що запропонувати і ми готові до поглиблення співпраці, — наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, яка очолила делегацію з регіону.

— Колег з Білорусі більше цікавить спільна робота щодо виготовлення та реалізації сільгосппродукції та техніки. Ми мали змогу відвідати місцеве виробництво молочної продукції. До слова, підприємство має потребу в ПЕТ-тарі. Наразі вони закупили дороге обладнання, аби виготовляти її самотужки, та це не зовсім рентабельно. Відтак, для них будуть актуальними пропозиції ТОВ «ПЕТ Технолоджіс Україна», потужності якого знаходяться саме в Чернігові, — зазначив заступник директора Департаменту економічного розвитку - начальник управління розвитку промисловості, транспорту і зв’язку Сергій Меженний.

— Студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка цьогоріч взяли друге місце з історії Білорусі. Наш університет уже давно співпрацює з Гомельським державним університетом імені Франциска Скорини, роботу продовжуватимемо і надалі, зокрема у напрямках історії та археології.
Цікавим є досвід Білорусі у підтримці профтехосвіти. Це відзначили й представники нашого Міносвіти, — зауважив перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи НУ «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Володимир Дятлов.


Довідково:

І Форум регіонів України та Республіки Білорусь має на меті представити економічний потенціал регіонів України та Білорусі, а також розбудову нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні. До заходу долучилося 16 областей України та всі області Білорусі.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.