Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:39:00

Сергій Сергієнко: темпи освоєння виділених державою коштів потрібно прискорити

03.10.2018   13:11Агенцiя

Громадами області освоєно трохи більше 50% державних коштів, що надійшли від держави на соціально-економічний розвиток територій та формування інфраструктури ОТГ. Використана сума — 155,5 мільйона гривень. Залишок на рахунках розпорядників — 153,8 мільйона гривень. Тож необхідно активізувати роботу, щоб остачу коштів не довелося повертати до держбюджету. На цьому наголошував на вчорашній нараді з головами райдержадміністрацій та ОТГ заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

З Державного фонду регіонального розвитку на Чернігівщину мали б надійти 115,749 мільйона гривень. На кінець вересня одержано 67,9 мільйона, з яких освоєно лише близько 12%. Почасти це пов’язано з тим, що кошти на рахунки розпорядників надходять частинами, що відтерміновує проводження тендерних процедур.

З 32 мільйонів субвенції, що надійшли в область на виконання програм соціально-економічного розвитку окремих територій, використано 15,1 мільйона. До освоєння цих коштів не приступили досі у двох містах обласного значення, у п’яти районах та десяти ОТГ.

На формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад в область надійшло 95,4 мільйона гривень. Освоєно — 45,1 мільйона. Не розпочали працювати у даному напрямку 5 із 37 ОТГ.

Тривало цього року й виконання програм, започаткованих у 2017 році. На це використано 89,8 мільйона гривень. Впоралися з завданням на сто відсотків 14 ОТГ та 10 районів. З 377 проектів повністю реалізовано вже 299.

Підтримані державою проекти громад стосуються різних сфер суспільного життя. Це і облаштування вуличного освітлення, автобусних зупинок, дитячих та спортивних майданчиків, і ремонт автошляхів та приміщень бюджетних установ, і придбання спецтехніки для комунальних підприємств та комп’ютерів у школи тощо. На засіданні було детально проаналізовано стан виконання кожної з програм, обговорено шляхи вирішення проблем та конкретизовано терміни освоєння коштів.

— Проект можна вважати завершеним, якщо об’єкт введено в експлуатацію, — акцентував Сергій Сергієнко. — Зволікання може призвести до того, що невикористані гроші доведеться повертати. Тож усі етапи реалізації проектів слід прискорити, адже до кінця року не так багато часу.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини