Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:37:16

За вісім місяців бюджети територіальних громад Чернігівщини отримали більше 3 мільярдів гривень доходів

18.09.2018   08:18Агенцiя

У Головному управлінні ДФС області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-серпні 2018 року сплачено понад 3 млрд грн податків і зборів.

Здебільшого, бюджети територіальних громад області  формуються від надходжень податку на доходи фізичних осіб  –  близько 63 відс. загальної суми надходжень (1,9 млрд грн). До речі, утримується цей податок із доходів у вигляді заробітної плати, від надання майна в оренду, від продажу інвестиційних активів тощо.

Податок на майно забезпечує майже 16 відс. доходної частини бюджетів. Від оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу надійшло 489 млн гривень.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність сплачено 409 млн грн – це перевищує 13 відс. загальної суми надходжень.

У розрізі галузей народного господарства, як і раніше, у поточному році четверту частину доходів місцевих бюджетів від сплати податків формують установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (25 відс. всіх надходжень – 779 млн грн). Також, значний вклад у розвиток територіальних громад забезпечують сільськогосподарські підприємства (20 відс. доходів бюджетів 622 млн грн), промислові підприємства (15 відс. або 467 млн грн), підприємці і громадяни - платники податку на майно (майже 15 відс. усіх сплачених до бюджетів податків – 461 млн грн).

Менш значний вплив на наповнення бюджетів у підприємств торгівлі та громадського харчування (8 відс. доходів місцевих бюджетів – 246 млн грн), лісових господарств – 3,5 відс. (108 млн грн), будівельних організацій – 1,6 відс. 50 млн грн).

По всіх без винятку галузях народного господарства спостерігається зростання надходжень до місцевих бюджетів, що є надійним підґрунтям для розвитку регіону, фінансування соціальних та економічних програм та проектів з розвитку інфраструктури.


Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини