Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:20:41

Чернігівщина долучилася до проекту "Рука допомоги"

07.09.2018   18:19Агенцiя

Допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей отримати достойну роботу або заснувати власний бізнес – мета пілотного проекту «Рука допомоги», який реалізується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку.

 

Проект діє в Харківській, Полтавській та Львівській областях.

Цьогоріч до цієї ініціативи долучилися окремі об’єднані територіальні громади ще трьох регіонів.

На Чернігівщині проект впроваджується в Кіптівській ОТГ, де проживає 19 сімей, які отримують державну соціальну допомогу, та 14 внутрішньо переміщених осіб.

Яких заходів потрібно вжити для максимального результату від реалізації проекту – вирішувала комісія з питань його впровадження при Чернігівській облдержадміністрації. Засідання провела заступник голови ОДА Наталія Романова.

Для деяких людей соціальна допомога – єдине джерело доходів. І чим довше триває період безробіття, тим важче знайти роботу та реалізувати себе. Так само нелегко буває працевлаштуватися внутрішньо переміщеним особам, яким довелося залишити все своє попереднє життя через війну і починати спочатку, в іншому, незнайомому місці.

Тим, хто шукає стабільного заробітку, проект пропонує допомогу у працевлаштуванні, в разі відсутності підходящої вакансії – різноманітні варіанти тимчасових оплачуваних робіт на користь громади.

Але найголовніше: учасники, які давно мріяли про власну справу, мають змогу отримати безвідсоткову поворотну фінансову допомогу (мікрокредит) на обладнання та матеріали для започаткування бізнесу.

Сума такого мікрокредиту може складати до 40 прожиткових мінімумів – близько 70 тисяч гривень. При цьому повертати потрібно лише різницю між сумою фіндопомоги та сплаченими за три роки податками і зборами. А якщо учасник стає роботодавцем для двох інших осіб — фінансова допомога взагалі стає безповоротною. Окрім фінансування, учасники проекту на старті своєї підприємницької діяльності отримують консультаційну підтримку та супровід у підготовці бізнес-плану.

Також «Рука допомоги» заохочує місцевий бізнес до створення робочих місць: у разі працевлаштування двох учасників проекту підприємства можуть отримати від держави безвідсоткові кредити на закупівлю нового обладнання.

Як повідомив заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Роговець, наразі працівниками їхньої служби спільно з місцевими органами соціального захисту населення в Кіптівській ОТГ організована інформаційно-роз’яснювальна робота серед потенційних учасників проекту.

На сьогодні отримані 4 звернення від жителів громади. Одну людину працевлаштували на постійне місце роботи, ще одну – на громадські оплачувані роботи. Двом іншим заявникам також найближчим часом буде надана допомога в пошуку заробітку.

– «Рука ініціативи» – це можливість самореалізації і для переселенців, і для тих, хто через безробіття втратив мотивацію до саморозвитку і надію на краще життя. Тому всі дотичні служби мають активно долучатися до його впровадження, зокрема в частині проведення інформаційної кампанії серед потенційних учасників, – наголосила Наталія Романова.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини