Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 2 грудня, 20:51:53

Хліб і до хліба

14.07.2012   10:51Агенцiя

Якість продукції прилуцького хлібозаводу погіршилась?

Прилуки – одне з міст Чернігівщини, в якому продовжують функціонувати місцеві товаровиробники. Одним із найпотужніших серед них є ПрАТ “Прилуцький хлібозавод”, що славиться різноманіттям продукції та постачає її не тільки в торгову мережу міста, а й далеко за його межі, намагаючись підтримувати свою відмінну репутацію. Але нещодавно до редакції “ГП” почали надходити скарги на якість хлібобулочних виробів.
 
Наприклад, одна з прилучанок помітила, що в магазинах, де вона завжди купує продукти харчування, хліб і батони останнім часом стали занадто крихкими, погіршився і їхній смак. Чи дійсно існує проблема і чи не є ці нарікання безпідставними, наш кореспондент з’ясовував, відвідавши безпосередньо хлібозавод.

Спеціалісти хлібозаводу розповіли, що хліб постачається в усі магазини однаковий, і пояснили, що причиною розсипання і крихкості є неодноразове його розігрівання у мікрохвильовій печі з метою надання свіжого вигляду для подальшої реалізації. І здивувалися від уперше почутих претензій, бо лише подяки та добрі відгуки надходять на підприємство.
Р
озпочалися жнива, тому хліб випікається вже з нового врожаю. На столі в лабораторії пшениця – чиста, добірна, духмяніє полем. Із такого зерна борошно, мов сонце. Технолог Любов Головенець, фахівець із 34-річним досвідом роботи, пояснює, що хліб виробляється за добре відпрацьованими технологіями на рідких заквасках, які відновлюються і є постійно свіжими. Як цікаво, з ніжністю й трепетом Любов Миколаївна розповідає про сам процес появи буханця:
– Щоб спекти хлібину, треба 14 годин. Спочатку береться закваска, коли вона виростає і стає готова, замішується тісто, якому потрібно вибродитись. Виброджене тісто ділиться на подільнику, після чого ще годину підходить. Тоді саджається в піч, де випікається 45 хвилин. З’являється паляниця – запашна й гаряча. Її потрібно охолоджувати не менше двох годин.

Запросили нас і на виробництво, провели екскурсію по цехах. Не можна не відзначити чистоту, охайність, бездоганний порядок і неперевершені пахощі щойно спеченої смакоти. Неозброєним оком видно й відповідальність працівників, які свою роботу люблять і виконують її, вкладаючи серце та душу.

Кожному споживачеві догодити складно – смаки, як відомо, різні. Але хлібозавод прагне задовольнити всіх. Наприклад, для людей із високою кислотністю шлунку є хліб із висівок або ж “Забава” із солодовим екстрактом. Чисто житні пампушки та “хрустики” – для тих, у кого цукровий діабет. Дуже корисний і хліб із пророщеного зерна. Комусь до вподоби буханці з тмином, хтось полюбляє здобу, в яку, до речі, додаються масло та сметана власного виробництва. Вибір є для будь-якого, навіть найвибагливішого покупця.

Забезпечення людей хлібом – справа великої відповідальності. Якщо споживач має будь-які претензії до якості продукції, він може звернутися на завод і висловити власні побажання.

Наталія Полтавець

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2224

Останні новини Чернігівщини

Служба зайнятості пропонує роботодавцям співпрацю і запрошує скористатися комплексом безкоштовних послуг 14:45

Основні з них: підбір кадрів на засадах рекрутингу, професійне навчання безробітних під конкретні робочі місця; підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання; навчання жінок «чоловічим» професіям, різні компенсаційні програми, суспільно-корисні роботи.

 Чернігівщина — серед лідерів зі збирання зернових

Чернігівщина — серед лідерів зі збирання зернових 11:03

В області триває збір урожаю. Місцеві аграрії демонструють одні з найвищих показників за обсягами валового збору зернових і зернобобових культур, забезпечивши Чернігівщині друге місце серед регіонів України.

Чернігівські боксерки вибороли золото й бронзу на Кубку України серед жінок-еліти у Львові 10:35

Вітаємо наших спортсменок із вдалим виступом на Кубку України з боксу серед жінок-еліти, який проходив у Львові з 24 до 29 листопада!

 В обласній філармонії презентували виставу «НАСскрізь». Актори – ветерани та ветеранки Хмельниччини

В обласній філармонії презентували виставу «НАСскрізь». Актори – ветерани та ветеранки Хмельниччини 09:44

«НАСскрізь» – це вистава Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Старицького. Її унікальність в тому, що акторами є ветерани та ветеранки російсько-української війни. Режисер-постановник проєкту – також ветеран – Дмитро Гусаков.

У Чернігові другий рік поспіль реалізується соціальний проєкт «Долоньки тепла. Подаруй свято дитині воїна»

У Чернігові другий рік поспіль реалізується соціальний проєкт «Долоньки тепла. Подаруй свято дитині воїна» 09:42

У Чернігові другий рік поспіль триває соціальний проєкт «Долоньки тепла.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини