Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 4 грудня, 01:19:34

Хліб і до хліба

14.07.2012   10:51Агенцiя

Якість продукції прилуцького хлібозаводу погіршилась?

Прилуки – одне з міст Чернігівщини, в якому продовжують функціонувати місцеві товаровиробники. Одним із найпотужніших серед них є ПрАТ “Прилуцький хлібозавод”, що славиться різноманіттям продукції та постачає її не тільки в торгову мережу міста, а й далеко за його межі, намагаючись підтримувати свою відмінну репутацію. Але нещодавно до редакції “ГП” почали надходити скарги на якість хлібобулочних виробів.
 
Наприклад, одна з прилучанок помітила, що в магазинах, де вона завжди купує продукти харчування, хліб і батони останнім часом стали занадто крихкими, погіршився і їхній смак. Чи дійсно існує проблема і чи не є ці нарікання безпідставними, наш кореспондент з’ясовував, відвідавши безпосередньо хлібозавод.

Спеціалісти хлібозаводу розповіли, що хліб постачається в усі магазини однаковий, і пояснили, що причиною розсипання і крихкості є неодноразове його розігрівання у мікрохвильовій печі з метою надання свіжого вигляду для подальшої реалізації. І здивувалися від уперше почутих претензій, бо лише подяки та добрі відгуки надходять на підприємство.
Р
озпочалися жнива, тому хліб випікається вже з нового врожаю. На столі в лабораторії пшениця – чиста, добірна, духмяніє полем. Із такого зерна борошно, мов сонце. Технолог Любов Головенець, фахівець із 34-річним досвідом роботи, пояснює, що хліб виробляється за добре відпрацьованими технологіями на рідких заквасках, які відновлюються і є постійно свіжими. Як цікаво, з ніжністю й трепетом Любов Миколаївна розповідає про сам процес появи буханця:
– Щоб спекти хлібину, треба 14 годин. Спочатку береться закваска, коли вона виростає і стає готова, замішується тісто, якому потрібно вибродитись. Виброджене тісто ділиться на подільнику, після чого ще годину підходить. Тоді саджається в піч, де випікається 45 хвилин. З’являється паляниця – запашна й гаряча. Її потрібно охолоджувати не менше двох годин.

Запросили нас і на виробництво, провели екскурсію по цехах. Не можна не відзначити чистоту, охайність, бездоганний порядок і неперевершені пахощі щойно спеченої смакоти. Неозброєним оком видно й відповідальність працівників, які свою роботу люблять і виконують її, вкладаючи серце та душу.

Кожному споживачеві догодити складно – смаки, як відомо, різні. Але хлібозавод прагне задовольнити всіх. Наприклад, для людей із високою кислотністю шлунку є хліб із висівок або ж “Забава” із солодовим екстрактом. Чисто житні пампушки та “хрустики” – для тих, у кого цукровий діабет. Дуже корисний і хліб із пророщеного зерна. Комусь до вподоби буханці з тмином, хтось полюбляє здобу, в яку, до речі, додаються масло та сметана власного виробництва. Вибір є для будь-якого, навіть найвибагливішого покупця.

Забезпечення людей хлібом – справа великої відповідальності. Якщо споживач має будь-які претензії до якості продукції, він може звернутися на завод і висловити власні побажання.

Наталія Полтавець

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2224

Останні новини Чернігівщини

 «3000 км Україною» – програма стартувала у тестовому режимі для прифронтових регіонів

«3000 км Україною» – програма стартувала у тестовому режимі для прифронтових регіонів 11:34

Уряд ухвалив низку рішень, що забезпечать додаткову підтримку жителів прифронтових територій та започаткують системне державне фінансування пасажирських залізничних перевезень.

Стартували безоплатні освітні заходи з розвитку професійних навичок жінок

Стартували безоплатні освітні заходи з розвитку професійних навичок жінок 10:56

25 листопада відбувся перший онлайн-тренінг «Лідерство і соціальна відповідальність у бізнесі. Мистецтво партнерств» у межах програми «Підтримка розширення економічних прав жінок в Україні».

Директор підприємства підозрюється у заволодінні бюджетними коштами на ремонті лікарні

Директор підприємства підозрюється у заволодінні бюджетними коштами на ремонті лікарні 10:49

За процесуального керівництва Козелецької окружної прокуратури повідомлено про підозру директору підприємства у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану та у видачі завідомо неправдивих офіційних документів службовою особою (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

«Спас Чернігівський: Собор як місце єднання»: у Софії Київській презентували спецвипуск журналу про чернігівську пам’ятку 10:13

Вчора у Національному заповіднику «Софія Київська» провели презентацію спецвипуску журналу «Антиквар», присвяченого чернігівському Спасо-Преображенському собору.

Городнянські поліцейські відсторонили від керування нетверезого водія, вміст алкоголю в крові якого перевищував допустиму норму більш ніж у 14 разів

Городнянські поліцейські відсторонили від керування нетверезого водія, вміст алкоголю в крові якого перевищував допустиму норму більш ніж у 14 разів 09:35

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції викрили 53-річного водія автомобіля ВАЗ, який керував транспортом у стані алкогольного сп’яніння. На правопорушника складено адміністративні матеріали.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини