Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:01:50

Про дискусійні питання пасажирських перевезень області та зміни на деяких маршрутах

13.07.2018   09:05Агенцiя

Відкривати новий обласний маршрут, оголошувати конкурс в районі чи все ж Кіптівська громада таки досягне домовленості з перевізником щодо обслуговування дискусійного маршруту — це питання наразі залишається відкритим. Втім, за його вирішення активно взялися в облдержадміністрації. Уже наступного тижня обговорюватимуть моніторинг рентабельності рейсу та шукатимуть шляхи задоволення потреб громадян пільгових категорій, а також доцільність соціального маршруту.

Про це йшлося на засіданні координаційної ради з питань організації пасажирських автоперевезень в області.

Обговорювали й шляхи збереження автобусної станції у Мені, яка наразі призупинила діяльність. До слова, вона є однією з найбільших транзитних точок, та попри це являється збитковою. Причина — пасажири не купують квитки в касі, а оплачують проїзд безпосередньо водію. Менська міська рада вже розпочала роз’яснювальну роботу серед населення, адже питання не лише у функціонуванні автовокзалу, а й безпеці перевезень.

Окрім того, місцева влада готова підтримати автостанцію фінансово, однак за умови оптимізації роботи підприємства та співучасті сусідніх районів, які користуються її послугами.

Питання вивчатиметься й надалі.

З вирішеного на порядку денному:
- у зв’язку з припиненням обслуговування автобусного маршруту загального користування Ніжин – Петрівка, ОДА буде вимушена розірвати договір з перевізником та виставити пропозицію на конкурс;
- на автобусних маршрутах Чернігів – Петрушин, Чернігів – Халявин, Чернігів - Скорінець додали ще один транспортний засіб - РУТА 25;
- доцільність зміни графіку руху на маршруті Ніжин - Петрівка ч/з Яхнівку, Галицю додатково обговорять з перевізником;
- а в Борзнянському районі з’явився новий маршрут - «Сиволож - Плиски».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.