Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:25:28

Чернігів готується до опалювального сезону в осінньо-зимовий період

11.07.2018   10:34

10 липня на міській розширеній нараді представники теплогенеруючих компаній міста доповіли про стан підготовки міста до опалювального сезону в осінньо-зимовий період на 2018-2019 роки.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що першочергово необхідно зробити ремонтні роботи у приміщеннях комунальної сфери, зокрема, освіти та медицини, де вони вже ведуться. Керівники структурних підрозділів міської ради повинні особисто контролювати ситуацію. Також повинні планово виконуватися й інші ремонтні роботи по місту.

Заступник міського голови Андрій Черненко повідомив, що комунальні підприємства мають чіткий затверджений графік обстежень об’єктів, які необхідно перевірити.

ПАТ "Облтеплокомуненерго" включає 38 котелень, 48 теплопунктів, 167 км теплових мереж. Підприємство обслуговує 694 будинки, 29 дитячих садків, 28 шкіл, 18 медичних установ та інших споживачів. В ході підготовки до опалювального сезону підприємством придбані матеріали майже на 6 млн грн і планується виконати поточних ремонтів, які вже розпочалися, на 13 млн грн. Зокрема, відремонтовано 9 котелень, виконані абмарування котлів та ревізія всього обладнання.

Крім того, здійснено первинне гідравлічне випробування теплових мереж (42%). У серпні – вересні проводитиметься гідравлічне випробування по житловим будинкам. Також планується капітально відремонтувати 2,5 км теплових мереж у двотрубному вимірі.

КЕП Чернігівська ТЕЦ фірми "ТехНова"– відповідно до затвердженого графіку проводить основні роботи по реконструкції та ремонту загальностанційного обладнання. Також у цьому році запланована поставка нової спеціальної техніки: бульдозера, автокрана, екскаватора та ін.

Загальна сума проведених капітальних і поточних ремонтів по загальностанційному і допоміжному обладнанню – 65 млн грн. Крім того, підприємством виконуються ремонтні та інвестиційні програмами як з виробництва, так і з транспортування, загальна сума витрат – 103 млн грн, і на сьогодні 53% цього напрямку вже виконані.

Станом на 1 липня план накопичення вугілля складав 110 тис тонн, а на сьогодні накопичено вже – 146 тис тонн. Протягом минулого опалювального сезону витрачено 431 тис. тонн вугілля. Тобто на сьогодні 30 % від потреби вже забезпечено.

Протяжність теплових мереж – 153 км. У серпні підприємством заплановані роботи з реконструкції мереж магістралі по вул. Коцюбинського, затрати будуть складати близько 1,7 млн грн. Тобто за попередніми підрахунками, щоб замінити 100 метрів мереж необхідно майже 1 мільйон гривень, відповідно 1 км мереж – 10 млн грн.

Чернігівський міський голова зауважив: для того, щоб замінити мережі в усьому місті необхідно майже чотири мільярди гривень. У цьому є гостра необхідність, адже мережі міста зношені, їм близько 60 років, а це неприпустимо і дуже небезпечно для всього міста.

- Розрахунковий термін використання 88 % труб вже вичерпаний. Комунікації закладені у 1961 році. Відповідно всі норми, які там можуть бути, по тепловтратам на витримуються, - сказав міський голова. – Якщо брати загальний стан цього цілісного майнового комплексу, то він є загрозою для теплозабезпечення міста Чернігова. Оскільки підприємство має значні тепловтрати, а потужність існуючих котлів слабша у порівнянні з сучасними.

Владислав Атрошенко також зауважив, що необхідно детально вивчити, що було загалом зроблено компанією «ТехНова» за час експлуатації цілісного майнового комплексу в плані оновлення основних засобів, зокрема, мереж і генеруючого обладнання.

- Нам потрібно більш детально вивчати виконання інвестиційних зобов’язань орендаря. Також хочу зазначити, що передача в оренду свого часу цього цілісного майнового комплексу – злочин перед містом, за який ніхто не відповів. На сьогодні наше місто не має доступу до свого майна і ми тільки спостерігаємо за звітами керівників підприємства. За приклад, де такі комплекси залишились у місті, можна привести Кам’янець-Подільський. Сьогодні там - надсучасна котельня, - підкреслив міський голова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини