Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:33:57

Чернігівщина економитиме газ

03.03.2018   09:37Агенцiя

Чернігівська ОДА розробила комплекс заходів щодо економії газу та недопущення виникнення кризових ситуацій на території області.

Зокрема, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, вирішила з 2 по 7 березня призупинити роботу загальноосвітніх навчальних закладів, вищих, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів (крім тих, які опалюються альтернативними видами палива).
До речі, з 520 закладів освіти Чернігівщини мають централізоване опалення та опалюються природним газом 352. Інші використовують альтернативне паливо, тому не призупинятимуть навчальний процес. Це вкотре доводить важливість впровадження в області відповідної програми.

ПАТ «Чернігівгаз» рекомендовано обмежити транспортування/розподіл природного газу на 10% (щодобово) великим промисловим підприємствам, споживачам та об’єктам теплової генерації по 6 березня.

Управління ДСНС в області має бути готовим розгорнути пункти обігріву, в першу чергу біля закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту із цілодобовим перебуванням людей (у разі повного припинення газопостачання).

Такі заходи вживаються у зв’язку зі зниженням тиску в газотранспортній мережі України.

Про це під час прес-брифінгу повідомив, в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Посадовець зазначив, що питання енергобезпеки учора, 1 березня, розглядала Рада національної безпеки України. Сьогодні Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик з цього приводу провів селекторну нараду за участю голів облдержадміністрацій та енергопостачальників і поставив відповідні завдання регіонам. Як відомо, на засіданні Кризового комітету Міненерговугілля прийнято рішення про введення кризової ситуації рівня надзвичайної.

Тож Сергій Сергієнко запевнив, що в області вживатимуться всі необхідні заходи, аби забезпечити максимальний режим економії й не допустити виникнення надзвичайних ситуацій:

— Такі дії економії проводяться, щоб у повній мірі забезпечити тепло і водопостачання у сфері ЖКГ. Впевнений, це дасть можливість утримати тепло і гарячу воду в житлових будинках. Це вимушені обмежувальні дії, які, впевнений, будуть носити короткотерміновий характер.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини