Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:46:58

В 2017 році Чернігівська область скоротила споживання газу майже на 4%

17.01.2018   10:58Агенцiя

Минулого року на Чернігівщині зафіксоване суттєве скорочення використання природного газу. За 12 місяців 2017 року ПАТ «Чернігівгаз» протранспортувало 607 млн. кубометрів газу, що на 23,5 млн., або 3,7% менше ніж в 2016 році.

Найбільше падіння обсягів відбулося у побуті та в сфері ТКЕ. Ці дві категорії споживачів скоротили споживання газу на 7,4% та 4,9% відповідно. Домогосподарства регіону використали близько 329 млн куб м газу, що на 26 млн менше у порівнянні з 2016 роком. Тепловики зменшили використання енергоносія майже на 8 млн куб м. Передусім це пов`язано з аномально теплим листопадом та груднем.

Промислові підприємства показали приріст, споживши майже 106 млн куб м, що на 11,3% більше ніж в 2016 році. Загалом за останні два роки в Чернігівському регіоні динаміка споживання газу промисловим сегментом збільшилась на 20,5 млн кубометрів. Переважно завдяки зерносушильним підприємствам, кількість яких зростає.

«Рівень надходження тарифних коштів за розподіл газу напряму пов'язаний з сезонністю. В теплу пору року виручка компанії може зменшуватися вдесятеро. Така ситуація перешкоджає планомірному виробничому процесу. Адже мережі потрібно утримувати в належному стані», - зазначив комерційний директор «Чернігівгазу» Сергій Савченко.

Єдиним джерелом фінансування ПАТ «Чернігівгаз» є тариф на розподіл енергоносія – лише 75 коп. з 1 кубометра. Впродовж трьох останніх років обсяги розподілу природного газу скоротилися на 106,5 млн кубометрів. Зменшення обсягів транспортування газу призводить до зниження тарифної виручки.

За останні три роки збитки «Чернігівгазу» склали понад 50 млн грн. Враховуючи це компанії не вистачає коштів для відшкодування обґрунтованих витрат. В першу чергу така ситуація загрожує стабільній та безаварійній експлуатації газорозподільної системи Чернігівщини.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є понад 350 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини