Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:33:57

За два роки з обласного бюджету виділено понад мільйон гривень на відшкодування відсотків по "теплих" кредитах

13.12.2017   10:11Агенцiя

Підсумки виконання Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки обговорили в Департаменті ЖКГ та ПЕК облдержадміністрації минулого тижня.

Програма розроблена відповідно до завдань Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2020 роки, затвердженої постановою Уряду, або так званої програми «теплих» кредитів.

Зокрема, в рамках державної програми фізичним особам, ОСББ та ЖБК відшкодовується чистина суми кредиту на проведення енергозберігаючих заходів. Відповідно до обласної програми позичальникам компенсується 10 відсотків річних по ставці кредиту.

Як повідомив заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА Андрій Ярош, за час реалізації державної програми упродовж 2014-2017 років на Чернігівщині отримали кредити понад 11 тисяч фізичних осіб, 12 ОСББ та ЖБК на загальну суму більше 163 мільйонів гривень, в тому числі цьогоріч – майже 4,7 тисяч фізичних осіб та 2 ОСББ на суму близько 72 мільйонів гривень.

Відшкодування частини відсоткової ставки в 2016-2017 роках отримали біля 2,5 тисяч заявників. На це з обласного бюджету виділено понад мільйон гривень.

– В області спостерігається чітка тенденція до збільшення кількості кредитів та їх вартості, що свідчить про підвищення рівня довіри людей до держави, а також зацікавленість населення в комплексному вирішенні проблем енергозбереження. Тому на останній сесії обласної ради прийнято чергову Програму на 2018-2020 роки, на виконання якої в обласному бюджеті передбачено 3 мільйони гривень, – повідомив Андрій Ярош.

Окрім фахівців Департаменту до обговорення долучились представники банківських установ – учасників реалізації програми кредитування, серед яких – АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк» та ПАТ КБ «Приватбанк».


За інформацією Департаменту ЖКГ та ПЕК Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.