Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:44:36

Аграрії Чернігівщини закінчують посівні роботи та продовжують збиральну кампанію

08.11.2017   12:20Агенцiя

Попри несприятливі погодні умови сільгоспвиробники області продовжують збиральну кампанію.

Так, зернові та зернобобові культури зібрані з близько 460 тисяч гектарів, або 66 % прогнозованих обсягів. Намолочено понад 2,3 мільйона тонн зерна при середній врожайності 51 центнер з гектара. Цьогоріч середня врожайність перевищила показник минулого року майже на 2 центнери з гектара.

Найбільший врожай у товаровиробників Бобровицького району – більше 320 тисяч тонн, Прилуцького – понад 230 тисяч тонн, Ічнянського – біля 190 тисяч тонн та Бахмацького – близько 160 тисяч тонн. Найкращі якісні показники в сільгосппідприємствах Куликівського, Бобровицького та Ічнянського районів, де середня врожайність перевищує 65 центнерів з гектара. У господарствах Прилуцького, Носівського, Бахмацького та Срібнянського – понад 60 центнерів з гектара.

На сьогодні обмолочено майже 149 тисяч гектарів (39 %) кукурудзи. Зібрано більше мільйона тонн зерна. Середня врожайність цієї культури – біля 75 центнерів з гектара.

З понад 98 тисяч гектарів (89 %) намолочено близько 200 тисяч тонн сої при врожайності майже 20 центнерів з гектара.

Соняшник зібрано з 182 тисяч гектарів (95 %). Намолочено 445 тисяч тонн насіння, середня врожайність перевищила 24 центнери з гектара.

Накопано 215 тисяч тонн цукрового буряку з площі біля 6 тисяч гектарів (87 %) при врожайності 392 центнери з гектара.

Аграрії Чернігівщини закінчують посів озимини. Загалом озимими культурами на зерно і зелений корм, включаючи ріпак, засіяно 227 тисяч гектарів, або 98 % запланованого. Це майже на 13 тисяч гектарів менше, ніж минулоріч.

Зокрема, озимої пшениці посіяно понад 166 тисяч гектарів (89 %), жита – 23 тисячі гектарів (95 %).
 

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини