Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:17:22

Відключення "КСК "Чексіл" від електропостачання відтермінували

02.11.2017   09:51Агенцiя

Проблемну ситуацію, що склалася у зв’язку із заборгованістю за спожиті енергоносії ПрАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл», обговорили на нараді, яку провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко 31 жовтня.

На сьогодні підприємство заборгувало постачальникам енергопослуг понад 7,6 мільйона гривень. Так, борг перед КЕП «Чернігівська ТЕЦ» становить 1,3 мільйона гривень, перед ПАТ «Чернігівобленерго» – більше 6,3 мільйона гривень. Останні через значну заборгованість вимушені відключити камвольно-суконну компанію від електропостачання.

В обговоренні шляхів виходу з боргової ситуації взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств-постачальників енергоносіїв та ПрАТ «КСК «Чексіл».

– Для економіки Чернігівщини важливо, аби всі підприємства регіону працювали і нарощували свої потужності. Але при цьому їхні керівники мають забезпечувати своєчасну виплату зарплат та виконання фінансових зобов’язань перед постачальниками послуг, зокрема здійснювати розрахунки за спожиті енергоносії, – наголосив Сергій Сергієнко.

Він доручив Департаменту економічного розвитку ОДА спільно з Департаментом ЖКГ та ПЕК ОДА терміново підготувати звіт про фінансово-економічну діяльність підприємства, аби з’ясувати можливі шляхи погашення наявної заборгованості.

Крім того, досягнута домовленість про відтермінування відключення ПрАТ «КСК «Чексіл» від електропостачання за умови поступового погашення боргу за надані послуги.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини