Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:48:14

За сприяння служби зайнятості Чернігівщини працевлаштовано 9,4 тисячі безробітних

18.10.2017   08:42Агенцiя

Протягом січня-вересня 2017 року за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості області звернулося 18,3 тис. безробітних. Всього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги майже 30,7 тис. осіб, що на 10,2% менше в порівнянні з минулорічним показником. Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Кількість вакансій, поданих роботодавцями до служби зайнятості області, зросла на 8,7% і становила 22,3 тис. З них 85,6% укомплектовано службою зайнятості.

«Це можна оцінювати як позитивний факт, якщо б зареєстровані безробітні мали затребувані роботодавцями професії, відповідний досвід і кваліфікацію та бажання працювати, - зазначила директор обласного центру зайнятості. - Але, найбільш активні на ринку праці фахівці, на жаль, продовжують виїжджати за кордон та до столиці. Серед тих, хто залишається та реєструється в центрах зайнятості, кожен третій потребує додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню. Це – випускники навчальних закладів без досвіду роботи, люди з інвалідністю, громадяни передпенсійного віку та представники інших вразливих категорій».

Протягом 9 місяців 2017 року працевлаштовано 9,4 тис. безробітних. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування взято на роботу 196 осіб. Крім того, за сприяння служби зайнятості 36 безробітних стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи.

Набували нових професій та підвищували кваліфікацію 4 тис. осіб. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 5,6 тис. громадян.

Станом на 1 жовтня 2017 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 11,1 тис. безробітних, що на 8,2% менше, ніж рік тому. На кожну вакансію претендувало 8 шукачів роботи (торік – 9).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини