Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:35:32

Аграрії почали збирати кукурудзу

03.10.2017   15:05Агенцiя

Сільгоспвиробники восьми районів області почали збирати кукурудзу на зерно. Наразі з майже 15 тисяч гектарів (біля 4 %) цієї культури намолочено 109 тисяч тонн зерна при середній врожайності 74 центнери з гектара.

Зернові та зернобобові культури зібрані з площі близько 320 тисяч гектарів (46 % до прогнозованих обсягів). Намолочено понад 1,3 мільйона тонн зерна, середня врожайність – майже 42 центнери з гектара.

За обсягами зібраного зерна лідерами залишаються хлібороби Бахмацького району – більше 100 тисяч тонн, Бобровицького, Прилуцького, Менського, Борзнянського та Чернігівського районів – понад 82 тисячі тонн. Найкраща врожайність у сільгосппідприємствах Бобровицького і Носівського районів – більше 56 центнерів з гектара, а також Варвинського, Менського та Срібнянського районів – понад 52 центнери з гектара.

Гречку зібрано майже з 11 тисяч гектарів (65 %), намолочено 10 тисяч тонн крупи при середній врожайності біля 10 центнерів з гектара.

Проса – з близько 2 тисяч гектарів (77 %) отримано майже 3 тисячі тонн. Середня врожайність цієї культури – біля 16 центнерів з гектара.

З майже 52 тисяч гектарів (47 %) намолочено 106 тисяч тонн сої, середня врожайність якої перевищує 20 центнерів з гектара.

Обмолочено близько 102 тисяч гектарів (53 %) соняшника, зібрано 256 тисяч тонн зерна при середній врожайності більше 25 центнерів з гектара.

Крім того, продовжуються посівні роботи. Так, озимими колосовими культурами засіяно понад 157 тисяч гектарів, або три чверті від запланованого.

Зокрема, озимої пшениці – 137 тисяч гектарів (73 %), жита – більше 20 тисяч гектарів (83 %).

Майже вдвічі більше прогнозованих обсягів посіяно озимого ріпаку – понад 33 тисячі гектарів, що на 4 тисячі гектарів більше, ніж минулоріч.


За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.