Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:48:08

Позитивний вплив підвищення "мінімалки" на наповнення бюджету

14.09.2017   07:45Агенцiя

Надходження податку на доходи фізичних осіб до держбюджету від платників, що зареєстровані в Чернігівській ОДПІ за 8 місяців поточного року склали 252 млн. грн., приріст до минулорічного періоду склав 68 млн. грн., або 37 відсотків.

Надходження вказаного податку до місцевого бюджету  за вказаний період склали 696 млн. грн., приріст до минулого року - 220  млн.грн, або 46 відсотків. 

Від платників податку міста Чернігова до місцевого бюджету надійшло 618,3 млн.грн, приріст до показника минулого року склав 192 млн.грн, або 45 відсотків. До державного бюджету надійшло  225 млн.грн податку, приріст - 59 млн.грн, або 35 відсотків.
            
По Ріпкинському району надходження податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів склали 31 млн.грн, приріст - 10 млн.грн, або 54 відсотків. До державного бюджету надійшло 10,5 млн.грн, приріст 0- 3,5 млн.грн, або 50 відсотків.
            
По Городнянському району надходження до держбюджету склали майже 10 млн. грн., приріст - 3,5 млн. грн., або 55 відсотків. Надходження до місцевого бюджету - 29 млн.грн, приріст - 10,5 млн.грн, або 58 відсотків.
    
По Куликівському району надходження склали 6,2 млн.грн, приріст – 2,5 млн.грн, або 68 відсотків. Надходження вказаного податку до місцевого бюджету -18,4 млн.грн, приріст - 7,6 млн.грн, або 70 відсотків.
      
Слід відмітити, що основним фактором впливу на збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб є підвищення розміру мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень, ставка оподаткування залишилась на рівні 18 відсотків, пропорція розподілу надходжень між місцевим і державним бюджетом теж не змінилася і становить відповідно 75 і 25 відсотків.
    

Сектор організації роботи Чернігівської ОДПІ

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.