Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:51:48

На Чернігівщині сіють озимину

12.09.2017   08:23Агенцiя

Посів озимих колосових культур на зерно розпочали аграрії майже всіх районів області. На сьогодні посіяно близько 31 тисячі гектарів, або 14 % до прогнозу, зокрема озимої пшениці – біля 26 тисяч гектарів (14 %), жита – понад 5 тисяч гектарів (21 %).

Прогнозовані обсяги посіву озимого ріпаку перевиконані майже вдвічі. Цією культурою засіяно майже 33 тисячі гектарів.

Крім того, сільгоспвиробники Чернігівщини продовжують збиральну кампанію. Наразі зернові та зернобобові культури в області зібрані з понад 295 тисяч гектарів (42 %). Намолочено біля 1,2 тисячі тонн зерна, середня врожайність перевищує 40 центнерів з гектару.

Найбільше зерна зібрали хлібороби Бахмацького району – майже 100 тисяч тонн, Менського, Чернігівського та Борзнянського – понад 80 тисяч тонн. У господарствах Носівського, Бахмацького, Варвинського, Менського та Срібнянського районів середня врожайність перевищує 52 центнери з гектару.

Гречку зібрано з площі близько 4 тисяч гектарів (22 %), намолочено майже 4 тисячі тонн при середній врожайності більше 10 центнерів з гектару.

Зі 170 гектарів проса намолочено 320 тонн крупи. Середня врожайність цієї культури – 19 центнерів з гектару. З одного гектару сої в середньому збирають майже 21 центнер. Уже обмолочено більше 2 тисяч гектарів, зібрано 5 тисяч тонн зерна.

В області почали збирати соняшник. З перших 600 гектарів зібрано півтори тисячі тонн насіння, середня врожайність цієї культури – 26 центнерів з гектару.


За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини