Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:37:10

На малих підприємствах Чернігвщини працює майже третина найманих працівників області

02.09.2017   11:46Агенцiя

До дня підприємця.

За підсумками 2016 р. на Чернігівщині функціонували 4886 підприємств малого бізнесу, або 47 одиниць у розрахунку на 10 тис. наявного населення, з них 3976 – це мікропідприємства.

Частка малих підприємств у загальній кількості підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності склала 93%.

За територіальною ознакою підприємства малого бізнесу зосереджені переважно в місті Чернігів – 2329 підприємств, або 48% від загальнообласної кількості. Суттєвою, але значно меншою, була їх кількість у містах Прилуки (252 підприємства) та Ніжин (191), Чернігівському (232), Бахмацькому (185) та Козелецькому (163) районах.

На малих підприємствах області у 2016р. працювала майже третина найманих працівників області, або 31 тис. осіб. У середньому на одному малому підприємстві працювали 6 осіб, проти 5 – у 2015 р.

Малі підприємства забезпечують 22% загального обсягу реалізації продукції області, який дорівнює близько 17 млрд.грн. У структурі реалізації 41% обсягу формували підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, 27% припадало на сільське, лісове та рибне господарство, 13% – на промисловість.

Майже третина обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) малих підприємств належить мікропідприємствам – 5 млрд.грн.
   
У 2016 р. малі підприємства отримали прибутковий фінансовий результат в сумі 1196 млн.грн. Частка прибуткових малих підприємств області становила 75%.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.