Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:49:27

Комплексну підготовку до зими вже проведено в 64% будинків Чернігова

28.08.2017   12:54

В Чернігівській міській раді відбулося засідання оперативного штабу з питань підготовки міського комунального господарства до роботи в зимовий період під головуванням заступника міського голови Андрія Черненко.

Керівники підприємств та організацій проінформували про хід підготовки до зими комунального господарства, обєктів соціальної сфери, будівельного комплексу та громадського транспорту міста.

Підприємствами, що надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, в межах накопичених коштів, згідно затвердженого тарифу, виконується ремонт покрівлі, енергозабезпечення, опалювальних систем та систем гарячого і холодного водопостачання, ремонт сходових кліток. Наразі комплексну підготовку до зими проведено в 64% будинків.

Готовність наявного технічного парку КП «ЖЕК-10», КП «ЖЕК-13» та КП «Зеленбуд» складає 100%, у свою чергу, у КП «Новозаводське» та КП «Деснянське» частина тракторів прибиральної техніки знаходиться в ремонті.

Ведеться підготовка спеціалізованої техніки і в КП «АТП-2528». Через значну зношеність половина автопарку тут знаходиться в ремонті. Ситуацію має виправити надходження до підприємства нової прибиральної техніки.

Комунальні підприємства «АТП-2528» та «Зеленбуд» фактично забезпечені піщано-сольовою сумішшю на 85% та 51% відповідно. Процес заготівлі триває.

КП «Міськсвітло» проводить обстеження та ремонт електромереж зовнішнього освітлення, заміну світильників, облаштування нерегульованих пішохідних переходів світловими знаками та ліхтарями, ревізію щитів зовнішнього освітлення, обрізання гілок дерев в охоронній зоні електромереж зовнішнього освітлення, ремонт світлофорних об`єктів.

У рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період КП «Чернігівводоканал» відповідно до розробленого плану заходів та у визначений термін проводить поточний та капітальний ремонти обладнання та мереж, гідравлічні випробування, заміну колодязів, очищення та дезінфекцію резервуарів чистої води.

Підготовка до опалювального періоду триває і на теплопостачальних підприємствах. ПАТ «Облтеплокомуненерго» та КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМА «ТехНова» проводять гідравлічні випробування мереж з наступним виявленням та ліквідацією поривів, повірку приладів обліку теплової енергії, мереж та обладнання. ПП «Спеціальна енергетична компанія», що обслуговує відомчі котельні, проводить роботи з ремонту теплових мереж, їх випробування, відновлення теплоізоляції.

Інспекцією Держенергонагляду у Чернігівській області ведеться моніторинг технічного стану та своєчасності підготовки об`єктів житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду теплопостачальних та балансоутримуючих організацій відповідно до визначеного терміну.

Основною причиною, що ускладнює поточну роботу підприємств, є затримка виплат компенсації по пільгам та субсидіям, а також значна заборгованість населення за надані підприємствами житлово-комунальної сфери послуги.

Керівники організацій запевнили, що постійно проводять претензійно-позовну роботу щодо погашення заборгованості населенням.


За інформацією Управління житлово-комунального господарства міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини