Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:43:10

1200 операторів та кочегарів котелень підготує до холодів служба занятості

13.07.2017   09:07Агенцiя

Щороку, напередодні опалювального сезону, роботодавці починають шукати операторів та машиністів (кочегарів) котелень.

Перевагу надають працівникам, які нещодавно опанували цю професію, а отже володіють сучасними знаннями, або тим, хто в міжсезоння підвищив кваліфікацію та отримав допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості вже влітку організовує навчання для безробітних за професією «оператор котельні» (обслуговування котлів на газовому паливі) та навчальними програмами відповідного професійного спрямування. Підвищення кваліфікації пропонується за такими програмами: «Щорічна перевірка знань операторів котельні», «Щорічна перевірка знань машиністів (кочегарів) котельні», «Кочегари, які обслуговують водонагрійні котли з температурою до 115º С, що працюють на твердому паливі», «Оператор побутових газових котлів», «Щорічна перевірка знань операторів побутових газових котлів» та напрямом «Охорона праці».

За словами начальника відділу організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Заровного, цього року до початку опалювального сезону служба зайнятості підготує понад 1200 операторів та кочегарів котелень. Вчитимуться безробітні на базі Сумського та Рівненського центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат». Професійне навчання для них безкоштовне, за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Отримавши потрібні знання, відтак, і посвідчення та допуски до робіт з підвищеною небезпекою, громадяни на період опалювального сезону гарантовано забезпечуються робочим місцем. Вони обслуговуватимуть котельні лікарень, шкіл, дитячих садочків, житлово-комунальних господарств області.

Валентина Федусь, відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.