Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:19:41

В Україні проходить європейський тиждень сталої енергії. ВІДЕО

21.06.2017   09:42Агенцiя

Економія енергоресурсів, менші рахунки за житлово-комунальні послуги та менше викидів вуглекислого газу в атмосферу. Європейський Союз підтримує ініціативу України іти по шляху енергозалежності.

Мери українських міст та представники ЄС зібралися у Славутичі на відкритті європейського тижня сталої енергії, що триватиме в Україні з 19 по 23 червня.

Європейські партнери підтримують українську ініціативу бути енергоефективною країною. У Славутичі, місті, яке стало одним із засновників асоціації «Енергоефективні міста України», відбулося урочисте відкриття європейського тижня сталої енергії. Саме у цьому «молодому» місті Київської області одними з перших в Україні стали по-європейськи  підходити до споживання енергоресурсів.

Нові міста, що мають намір стати на шлях енергоефективності, підписують угоду мерів – це ініціатива Європейської Комісії, яка має на меті об’єднати місцеві органи влади  задля спільної боротьби з глобальним потеплінням. Підписантами угоди за десять років були 72 українських міста. Цьогоріч додалося ще три десятки.

Серед членів угоди є і міста Чернігівщини: у 2015 році – до неї приєдналась Мена, у 2016 – Сосниця. В рамках реалізації угоди мерів у Мені з 2016 року почали впроваджувати програму вуличного освітлення. Завершать роботи восени 2017-го. В планах менян провести і термомодернізацію дитсадка «Сонечко». А також зайнятися менеджментом енергоефективності новоствореної Менської об’єднаної територіальної громади.

Напрямок «зеленої енергетики» на Чернігівщині освоюють, каже заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко. Адже інвестиції вкладені у відновлювальні джерела енергії дозволяють не лише економити, а й дбати про екологію регіону.

Україна – найбільш енергоінтесивна країна Європи.  ЄС готовий надавати фінансову підтримку, аби Україна зменшила нераціональне використання енергоресурсів і разом з тим скоротила викиди СО2 в атмосферу та витрати населення на оплату рахунків .

Томас Фреллесен, заступник голови Представництва ЄС в Україні: «Декілька тижнів тому уряд України прийняв новий закон про створення Фонду енергоефективності. Це дуже важливий крок і ЄС планує надавати підтримку уряду України в якості додаткового фінансування цього фонду, якщо Україна прийме додаткові законодавчі акти. Ми зараз спостерігаємо чи будуть прийняті два законодавчі акти – закон про встановлення лічильників на воду та електроенергію і закон про енергоефективність будівель».

Представник ЄС  наголошує, важливим для подальшої співпраці Євросоюзу та України є і прийняття нового закону про житлово-комунальне господарство, який зробить прозорою його діяльність.
   

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини