Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:27:06

Майже сотню безробітних Прилуччини працевлаштовано на цукрокомбінат

25.05.2017   11:08Агенцiя

«Навчайся затребуваним професіям і матимеш роботу», - кажуть у службі зайнятості.

У такий спосіб цього року на Линовицькому цукрокомбінаті «Красний» роботу отримали 76 безробітних Прилуччини. Перед працевлаштуванням всі вони за направленням Прилуцького міськрайонного центру зайнятості підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення за напрямом «Охорона праці та дотримання безпечного ведення робіт у цукровому виробництві». Тепер колишні безробітні працюють на підприємстві машиністами буртоукладальної машини, слюсарями-ремонтниками, техніками-технологами, майстрами виробничої лабораторії, машиністами котлів тощо. Наразі підвищення кваліфікації за цим напрямом проходить ще одна група із 14 безробітних.

«На курсах за короткий термін громадяни опановують потрібні для подальшої роботи знання, а саме: ознайомлюються зі структурою підприємства, робочими місцями, правилами внутрішнього розпорядку, технологією виробництва цукру, обліком готової продукції, умовами її зберігання та відвантаження, вчаться контролювати якість виробничого процесу, вести документацію тощо, - говорить начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Сергій Заровний. - До речі, навчання як для безробітних, так і роботодавця безкоштовне. Організовується воно за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття».

За його словами, служба зайнятості співпрацює з цукрокомбінатом уже давно. Колишні безробітні працюють на підприємстві як на постійні основі, так і на тимчасових роботах. Загалом Линовицький цукрокомбінат забезпечує роботою майже півтисячі людей, які в сезон мають гарні заробітки. Цього року за направленням служби зайнятості на підприємство працевлаштовано близько сотні безробітних.

Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини