Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:33:01

На Чернігівщини протягом березня платники податків сплатили понад 547 мільйонів гривень

10.04.2017   08:17Агенцiя

У березні поточного року платники Чернігівської області сплатили до бюджетів усіх рівнів більш як 547 млн. грн. податків і зборів. Як і у попередніх періодах, питома вага добровільної сплати податкових зобов’язань залишається дуже значною - майже 99 відсотків.

Від сплати податкового боргу та за рахунок контрольно-перевірочної роботи до бюджетів надійшло трохи більше як по 2 млн. гривень.

В тому числі до державного бюджету зібрано понад 258 млн.грн., що перевищує майже на чверть або на 49 млн грн. відповідний період минулого року.   На збільшення загальної суми вплинуло зростання збору податку на додану вартість майже на 11 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб та військового збору на 22,6 млн.грн., рентної плати за користування надрами на 36,4 млн. гривень.

До місцевих бюджетів усіх рівнів податків та зборів надійшло майже 290 млн. гривень. У порівнянні до березня минулого року відбулось зростання сплачених сум на 30 відс. або майже на 68 млн. гривень.

Приріст забезпечено за рахунок основних бюджетоформуючих податків. А саме:  внаслідок зростання рівня мінімальної заробітної плати  приріст податку на доходи фізичних осіб складає понад 57 млн. грн., єдиного податку з фізичних осіб - більше 5 млн. грн., плати за землю – понад 15 млн. гривень.

Заплановані місцевими радами всіх рівнів бюджетні призначення перевищені більш як на 16 відсотків, тобто понад очікуваних надходжень додатково зібрано більше 40 млн. гривень.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Чернігівській області за березень 2017 року сплачено понад 253 млн. гривень. У порівнянні до лютого поточного року надходження залишились практично на рівні (103 відс.), а до рівня березня минулого року – зросли на 42,7 відс., приріст складає майже 76 млн. гривень.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини