Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:45:16

Чернігівщина займає 6 позицію в Україні за розвитком промисловості

26.12.2016   14:07Агенцiя

У Чернігівській області індекс промислової продукції за видами економічної діяльності та в цілому по промисловості за січень-листопад цього року склав 107,1% до відповідного періоду 2015-го. По Україні цей показник – 102,1%. Чернігівщина серед регіонів займає шосте рейтингове місце.

У переробній промисловості при загальному зростанні індексу на 14,8% майже всі базові галузі продемонстрували позитивний результат.

Найбільший приріст спостерігався у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів (+28,9%) та машинобудуванні (+21,4%).

Перевищені минулорічні обсяги на підприємствах із виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (+21,4%), у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри та виробів зі шкіри (+18,5%), виробництві хімічних речовин і хімічної продукції (+16,1%).

Від’ємний результат отримано у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (-3,4%) та у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічної діяльності (-11,7%).

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря приріст обсягів виробництва склав 10,1%.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини