Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:20:02

Сергій Сергієнко: Виробничі процеси не повинні шкодити довкіллю

26.12.2016   08:14Агенцiя

Проблемні питання співпраці ТОВ «Малтюроп Юкрейн» та комунального підприємства «Чернігівводоканал» розглянули учасники наради, яку 23 грудня, провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

В обговоренні взяли участь директор Департаменту ЖКГ ОДА Юрій Євтушенко, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та керівники вищевказаних підприємств.

Як повідомив директор ТОВ «Малтюроп Юкрейн» Володимир Гордієнко, його підприємство займається виробництвом солоду переважно для пивної промисловості. Технологічний процес потребує значного споживання води. Стічні води завод скидає до системи міської каналізації Чернігова. Оскільки рівень вмісту шкідливих речовин перевищує допустимі норми, підприємство оплачує послуги з водовідведення за подвійним тарифом.

Проте «Чернігівводоканал» наполягає на збільшенні вартості зазначених послуг, оскільки витрати на очистку стічної води, що скидає ТОВ «Малтюроп Юкрейн», значно вищі. Серед інших пропозицій – побудова заводом власних очисних споруд.

У ході обговорення Юрій Євтушенко наголосив, що шукати вихід з цієї конфліктної ситуації мають спільно обидві сторони. Він запропонував керівнику ТОВ «Малтюроп Юкрейн» забезпечити сприяння спеціалістам «Чернігівводоканалу» в проведенні якісного аналізу використаної його підприємством води. Аби можна було вирахувати та встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги з водовідведення.

– Обласна державна адміністрація зацікавлена в розвитку виробництва на підприємствах області. Проте будь-яка господарська діяльність має вестись виключно в законодавчому полі та не шкодити довкіллю. Тим більше, що сьогодні проходить гармонізація законодавства держави із законодавством ЄС, де екологічні вимоги значно вищі за наші, тому виробничі процеси необхідно модернізувати і зменшити навантаження на навколишнє природне середовище, – наголосив Сергій Сергієнко, підсумовуючи результати дискусії.

Він доручив Департаменту ЖКГ ОДА спільно з обома підприємствами розробити алгоритм дій для об’єктивного вивчення ситуації та пошуку шляхів виходу з неї.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини