Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:39:30

"Агробізнес завтра і сьогодні"

25.11.2016   08:13Агенцiя

Саме на цю тему 24 листопада у конференц-залі будинку засідань обласної ради відбувся навчальний семінар.

Захід проведено за ініціативи обласної ради та Департаменту агропромислового розвитку ОДА у партнерстві з адвокатським об'єднанням IMG Partners.

Учасники заходу обговорили актуальні питання стратегії захисту та зростання агропромислового бізнесу, протидії рейдерству, проблеми правової та податкової політики, управління земельним банком агропідприємництва та інші актуальні питання.

Учасники зазначали, що в процесі децентралізації та формування нового територіально-адміністративного устрою місцеве самоврядування має бути зацікавлене в позитивній динаміці економіки області. Це збільшить надходження до місцевих бюджетів та, відповідно, сприятиме соціальному розвитку територій. Важливо, щоб громади розуміли, що розвиток місцевого бізнесу забезпечує нові робочі місця, стабільну заробітну плату, отже – зростання рівня добробуту людей.

Стратегії захисту та зростання агробізнесу озвучив практикуючий адвокат, керуючий партнер Адвокатського об'єднання IMG Partners, керуючий справами ТОВ «Лоретта-Агро» Ігор Мельник. Окрім того, він детально зупинився на проблемах рейдерства, як негативному явищи сьогодення, правових аспектах його протидії та інших питаннях, які виникають у цьому бізнес-сегменті.

Практикуючий адвокат IMG Partners, заступник голови аграрного комітету «Асоціації правників України» Віталій Янкович розповів про організаційно-правові форми фермерства в Україні, які використовуються в аграрній сфері, окреслив перспективи цього сектору господарювання, умови та переваги договору емфітевзису. За словами Віталія Янковича, емфітевзис – це довгострокове відчужування, що успадковує право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб. Він також наголосив, що в майбутньому договір емфітевзису витіснить договір оренди.

Про оптимізацію системи оподаткування агровиробника та практичні кейси поінформувала учасників семінару практикуючий адвокат IMG Partners, голова податкового комітету «Асоціації податкових радників України» Леся Каспрук. Правознавець окремо зупинилась на питаннях системи оподаткування у 2017 році, практичних аспектах мораторію на проведення перевірок та інших юридичних тонкощах ведення агропромислового бізнесу.

Основа економіки Чернігівської області – агропромислова галузь. Тож на семінарі обговорили стратегії захисту та зростання агробізнесу. Детально зупинилися на організаційно-правових формах ведення фермерства. Мова також йшла про систему оподаткування у 2017 році, практичні аспекти мораторію на проведення перевірок та інші юридичні тонкощі агропромислового виробництва.

Організатори переконані, що такий семінар дасть змогу його учасникам отримати більше практичних навичок ведення агробізнесу у правовому полі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини