Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:18:46

Зовнішня торгівля товарами в м.Чернігові в січні–вересні 2016 року. ДОВІДКА

24.11.2016   08:11Агенцiя

У січні–вересні 2016 р. підприємства та організації м.Чернігова здійснювали зовнішню торгівлю товарами з партнерами 97 країн світу, повідомило Головне управління статистики у Чернігівській області.

Зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств міста складав 32% загального обороту області. При цьому експорт товарів становив 105 млн.дол. США, імпорт – 102 млн.дол. США. У порівнянні із січнем–вереснем 2015 р. обсяг експорту збільшився на 24%, імпорту – на 20%.

Значні експортні поставки здійснювалися до Росії, Білорусі, Польщі, Нідерландів, Єгипту, Туреччини, Іспанії, Італії та Литви, частка яких у загальному обсязі експорту товарів із Чернігова становила 71%.
Основними статтями експорту були папір та картон, текстильні матеріали та текстильні вироби, зернові культури, деревина і вироби з неї, електричні машини, насіння і плоди олійних рослин, готові харчові продукти, на які припадало майже три чверті обсягу.

Вагома частка (79%) імпортованих товарів надходила з Білорусі, Російської Федерації, Китаю, Польщі та Німеччини.

В асортименті імпорту переважали полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, добрива, засоби наземного транспорту, крім залізничного, котли, машини, мінеральні продукти, нитки синтетичні або штучні.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.