Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:23:02

КП "Чернігівбудінвест": у Чернігові в цьому році додасться 36 091 м2 житла або 584 нові квартири

08.11.2016   07:35Агенцiя

7 листопада, на розширеній нараді з Чернігівським міським головою директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест» міської ради Валерій Горбатов звітував про діяльність підприємства.

Основним завданням КП "Чернігівбудінвест" є створення сприятливих умов для інвесторів шляхом надання пропозицій та послуг в пошуку, попередньому опрацюванні, відведенні, впорядкуванні земельних ділянок під забудову житлових будинків, об’єктів інфраструктури, організації виконання проектно–пошукових, геолого–розвідувальних робіт, археологічних розкопок. А також отримання відповідних технічних умов, дозволів та погоджень, виконання функцій замовника будівництва, введення об’єктів в експлуатацію та передачі новоствореного об’єкта нерухомості у власність інвестору.

З початку свого існування підприємство працює без залучення коштів з міського та державного бюджетів. Всі проектні, супровідні та будівельні роботи ведуться виключно за рахунок залучених інвестицій. За час своєї діяльності КП «Чернігівбудінвест» встигло попрацювати більш ніж з 50-ю інвесторами і 14 підрядними організаціями.

За результатами діяльності за 9 місяців поточного року підприємством забезпечено вкладення інвесторами в будівництво на території міста 54 млн 639 тис. грн.

При цьому доходи КП «Чернігівбудінвест» ЧМР за 9 місяців цього року склали 3 млн 977,4 тис. грн (за 2015 рік – 1 млн 771,4 тис. грн).

З них сплачено в бюджет податків і зборів на суму 1 млн 728,8 тис. грн (2015 рік - 979,8 тис. грн).

За період з 01 січня 2016 року по 01 жовтня 2016 року в процесі будівництва знаходилося 55 356.0 кв. м житла (920 квартир).

З них на даний час вже введено в експлуатацію  – 256 квартир загальною площею 16 000,0 кв. м,

планується у 4 кварталі – 20 091,0 кв. м (або 328 квартир), тобто загалом за рік планується ввести в експлуатацію 36 091 кв. м житла, або 584 квартири.

Одним із основних напрямків розвитку подальшого будівництва є забудова території третього мікрорайону житлового району Масани. З метою більш ефективної роботи по залученню інвесторів 22 квітня КП «Чернгівбуднвест» заключило договір на розробку проекту з розподілу території 3-го мікрорайону житлового району «Масани» в м. Чернігові та сподівається його отримати до кінця цього року, що надасть в подальшому можливість сформувати земельні ділянки під об’єкти інфраструктури мікрорайону.

За словами директора підприємства, розпочате в травні 2014 року освоєння проекту забудови третього мікрорайону «Масани» дійшло логічного завершення. Станом на 4 квартал планується ввод в експлуатацію 4-секцій 10 поверхового 7 секційного житлового будинку (будівельна адреса № 8/1-7), перші житлові секції. На сьогоднішній день будівельно-монтажні та опоряджувальні роботи завершені, іде підготовка до здачі першого житлового будинку третього мікрорайону «Масани».

Крім того, в 4 кварталі планується початок проектування і будівництва 7 секційного будинку № 10. Також у третьому мікрорайоні «Масани» розпочате будівництво 4-х секційного будинку № 4/1 та магазину «Гранд-флора».

Продовжується розбудова мікрорайону по вул. Курсанта Еськова. У 4 кварталі почалося будівництво 13 секції та проектується секція №12, планується ввод секції №8.

Завершено будівництво житлового багатоповерхового будинку по вул. Козацькій, замість аварійного. Друга секція та благоустрій виконані. Будинок готується до вводу в експлуатацію.

У 2016 році почалася добудова по вул. Любецька 2-а, Князя Чорного 4-а, затверджено проект по землі на об’єкт по вул. Любецька 26, проектується 3-я секція за адресою вул. Зелена 8.

Введені в експлуатацію об`єкти соціально-побутового та виробничого призначення. В стадії будівництва знаходяться: СТО за адресою вул. Любецька, 98а, офісні приміщення за адресою вул. Любецька, 98-а, газозаправний пункт по вул. Щорса, 55-Є,  стадіон на вул. Кільцева (інвестор ПП «Кіт і Пес»). 

Крім того, у стадії розробки проектів землеустрою і проектування знаходиться 8 об´єктів. А саме:

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Київській, 7 (інвестор ТОВ «Основа-Буд-7»);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Любецькій, 26 (інвестор ТОВ „УКРБУДДЕВЕЛОПМЕНТ” ); (квартир 156, общ. пл. - 8787,0 кв.м)

- ж/б з центром Дозвілля 3-му мікрорайоні Масани (інвестор «ФОСТАР»);

- ж/б 13 та 12 по вул. Еськова (інвестор Денар-Люкс»);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Маяковського - Попудренко (інвестор ТОВ «Основа-Буд-7»);

- багатоквартирний ж/б по вул. Зеленій 8 (друга черга);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по пр. Перемоги, 64 (інвестор ТОВ «Будівельна компанія «Укрбудмонтаж»);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Івана Мазепи 23-25 (інвестор АТ «Антал-Експерт»).

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.