Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:09:44

Зручність та економія водночас – це не рекламний слоган, а оптимізація в ОДА

07.11.2016   08:11Агенцiя

Облдержадміністрація, за визначенням, реалізує функції держави – здійснює виконавчу владу в області. Тобто, по суті, коштом платників податків надає послуги з організації певних, суспільно значущих аспектів життя громадян та громад області. Яким же чином можна оцінити ефективність надання, а інакше кажучи, виробництва послуг?

Ефективність виробництва – його рентабельність – є співвідношенням отримуваного блага з понесеними витратами. Оцінка якісних характеристик послуг, надаваних державою, за визначенням, суб’єктивна, тому і є предметом постійної дискусії в суспільстві. Дещо конкретніше можна визначити і, відповідно, вплинути на затратну частину. Оптимізація управлінської структури і витрат мають безумовний позитивний вплив на рентабельність, тобто – ефективність роботи. І органи виконавчої влади – не виняток у цьому законі.

Саме тому Чернігівська ОДА, у комплексі з підвищенням якості роботи, активно модернізує свою структуру та скорочує витрати на утримання. Протягом останніх півтора року відбулася низка змін, серед яких – зміни приміщень, займаних структурними підрозділами ОДА. Лише за останній місяць офіси змінили Управління архітектури і містобудування та Департамент житлово-комунального господарства. Відтепер обидва підрозділи працюють у приміщеннях будівлі на вулиці Єлецька, 11 і разом займають лише 67% від площі, яку до цього займав один лише Департамент ЖКГ, витрати на утримання якого від цього зменшилися у 2,5 рази.

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА змінив місце розташування близько року тому. Переїзд із майже п’ятиста «квадратів» на вулиці Малясова до 156 квадратних метрів приміщень облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7) дав змогу скоротити споживання тепла утричі, а електроенергії – у два рази.

Завдяки переїзду до приміщень на Шевченка, 7, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю вже майже рік економить на оплаті комунальних та інших послуг 28% порівняно з попереднім місцем розташування.

Лише один структурний підрозділ ОДА став платити більше після зміни місця розташування минулого року. Департамент сім’ї, молоді та спорту збільшив витрати на теплоносії. Але причиною цьому стало те, що за старою адресою централізованого опалення, а отже й платіжок за нього, не було зовсім. Решта витрат, як і у випадках з усіма іншими департаментами і управліннями, суттєво зменшилися.

Таким чином досягнуто значної економії коштів на утримання, тобто собівартості надання послуг. І це, в свою чергу, не лише не знизило їхньої якості, а й навпаки – компактне та зосереджене розташування структурних підрозділів ОДА зробило зручнішими і комунікацію між ними, і доступ до них громадян. Тому оптимізація витрат на утримання органів влади на Чернігівщині триватиме й надалі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини