Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:50:48

Харчова промисловість Чернігівщини. ДОВІДКА

15.10.2016   10:51Агенцiя

Харчова промисловість Чернігівської області забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями.

В області виробляється 7% від загального обсягу виробництва в Україні макаронних виробів та жирних сирів, понад 3% вершкового масла, 2% борошна, повідомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

У січні–серпні 2016 р. на підприємствах із виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів працювало 8 тис. осіб штатних працівників, або майже четверта частина (22%) працюючих у промисловості.

Підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували промислової продукції (товарів, послуг) майже на 6 млрд.грн.

З початку року підприємствами вироблено 785 тис.дал натуральних мінеральних газованих вод, 342 тис.дал безалкогольних напоїв, 18 тис.т борошна, 17 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 13 тис.т нерафінованої соняшникової олії, 8 тис.т круп, 7 тис.т рідкого обробленого молока, 5 тис.т жирних сирів, 4 тис. т молока і вершків сухих, 2 тис.т вершкового масла, майже по 2 тис.т м’яса великої рогатої худоби та м’яса свиней, 1 тис.т ковбасних виробів.

У січні–червні 2016 р. підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за рахунок усіх джерел фінансування освоїли дві третини капітальних інвестицій промисловості, або 430 млн.грн.

Станом на 1 липня 2016 р. на підприємствах зосереджено 48 млн.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). Інвестиції надійшли з 10 країн світу, найбільше з Німеччини, Вірґінських островів (Брит.) та Польщі.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.