Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:25:18

Відтепер міський бюджет співфінансуватиме капітальні ремонти лише будинків ОСББ, старших за 10 років

15.10.2016   09:53

Виконавчий комітет міської ради встановив обмеження для проведення співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків згідно з «Програмою сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки».

Відтепер проводити капремонти за програмою 80/20, де 80% витрат несе міський бюджет, не зможуть будинки, у яких ще не вийшов гарантійний строк експлуатації конструктивних елементів, що потребують капітального ремонту.

Гарантійний строк становить 10 років від дня прийняття об’єкта замовником, якщо більший гарантійний строк не встановлений договором або законом.

Проектом рішення пропонується встановити загальний термін 10 років та викласти абзац 6 розділу 3 «Завдання Програми» в такій редакції:

- «співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків, у яких створено ОСББ та існуючі ЖБК (крім будинків, термін експлуатації яких не перевищує 10 років)".

«Нові будинки ми не ремонтуємо, а за ремонт будинків протягом їх гарантійного строку експлуатації треба стягувати кошти з будівельника», - прокоментував це рішення Чернігівський міський голова.

Виконком доручив Управлінню житлово-комунального господарства міської ради внести доповнення до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки на розгляд Чернігівської міської ради.

Іншим рішенням члени виконавчого комітету затвердили перелік будинків, які виявили бажання стати учасниками цієї програми та підготували всі необхідні документи.

Так, до переліку об’єктів по капітальному ремонту житлового фонду об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2016 рік, що співфінансуються за рахунок коштів міського бюджету, включені такі ОСББ:

- «Фаворит-Ш.2» - 9-ти поверховий житловий будинок, введений в експлуатацію у 1988 році, загальною площею 5206,9 кв. м (75 квартир) за адресою: м. Чернігів, вул. Володимира Шевчука, буд. 2.

Вартість капітального ремонту складає понад 765 тисяч грн, з них більше 612 тисяч грн – кошти міського бюджету.

- «Фаворит-Ш.4» - 9-ти поверховий житловий будинок, введений в експлуатацію у 1988 році, загальною площею 4950,9 кв. м (72 квартири) за адресою: м. Чернігів, вул. Володимира Шевчука, буд. 4.

Вартість капітального ремонту складає понад 774 тисяч грн, з них: понад 619 тисяч грн– кошти міського бюджету.

У цих будинках планується виконати капітальний ремонт конструктивних елементів: стелі, стін, підлоги, балконів, козирків, сміттєкамер та сміттєпроводів, входів у підвал та ін., а також, систем холодного і гарячого водопостачання та водовідведення.

- «Берізка» - 9-ти поверховий житловий будинок загальною площею 2170,0 кв.м (36 квартир) та знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Кримська, 2.

У цьому будинку планується виконати капітальний ремонт покрівлі на загальну суму понад 100 тисяч грн, з яких: більше 80 тисяч грн – кошти міського бюджету.

Загальна сума капітального ремонту 3-х будинків складає 1 640 559 гривень, з яких: 1 312 447 гривень - кошти з міського бюджету.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.