Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:35:50

Виконавчий комітет Чернігівської міськради затвердив нову мережу міських автобусних маршрутів загального користування

29.09.2016   08:05

На засіданні виконавчий комітет Чернігівської міської ради одноголосно прийняв рішення «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування».

Як повідомлялося раніше, на початку року було утворено комісію з підготовки пропозицій до моделі транспортної мережі міста, головним завданням якої було уникнути дублювання тролейбусних маршрутів автобусними, а також аналіз раціональності та доцільності функціонування деяких маршрутів з урахуванням сучасних пасажиропотоків. В результаті роботи цієї Комісії для обговорення з громадськістю були надані пропозиції стосовно удосконалення мережі міських автобусних маршрутів загального користування в місті Чернігові.

За словами заступника міського голови Олександра Кириченка, до міської ради надійшло близько 12 тисяч звернень від громадян з відповідними пропозиціями. Після того, коли вони всі були розглянуті й обговорені на протязі майже двох місяців (квітень-травень 2016 року), проект мережі винесено на розгляд координаційної ради з питань транспортного забезпечення населення міста.

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Олександр Бєльський повідомив, що нова удосконалена мережа громадського транспорту складається з 36 автобусних маршрутів замість 40 існуючих. Чотири маршрути об’єднуються у два та два ліквідуються. Також пропонується провести серед перевізників конкурси на нові маршрути. В умовах конкурсів буде враховуватись наступне:
- для автобусних маршрутів з великим пасажиропотоком визначати парк автобусів має бути середньої та великої пасажиромісткості, не нижче класу І, ІІ (місткістю понад 22 пасажира);
- при визначенні графіків руху в часи пік та у вечірній час має враховуватися сумарна пасажиромісткість автобусів.

Олександр Бєльський зазначив, що розірвати діючі договори з перевізниками пропонується в односторонньому порядку, посилаючись на пункт 6.2. договорів. У цьому документі сказано, що «договір може бути розірваний Організатором в односторонньому порядку в разі закриття маршруту рішенням виконавчого комітету міської ради, про що Організатор письмово попереджує Перевізника не пізніше ніж за 90 (дев’яносто) календарних днів до дати розірвання Договору. Перевізник вважається повідомленим з дня отримання листа (інформування Перевізника)».

За словами начальника управління, попередньо планується скоротити кількість автобусів, які щодня виходять на лінію, з 320 (з них 110 середньої місткості – понад 35 пасажирів та 210 малої місткості – менше 22 пасажирів) до 250, шляхом збільшення пасажиромісткості рухомого складу. Існуючі 14 дачних маршрутів змінювати рух не будуть. На сьогодні рухомий склад на міських маршрутах застарілий, тому потребує оновлення.

Після обговорення Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що нова транспортна мережа міста була розроблена разом з громадськістю. Головне є те, що рухомий склад буде оновлено, а це значить що місто вийде на новий сучасний рівень надання транспортних послуг.
- Ніхто не має на меті перерозподілу ринку транспортних перевезень. Наш обов’язок - впливати на якість рухомого складу. Ми не діємо в інтересах будь-якого перевізника. Мета проведення конкурсу – дати поштовх до чогось нового та кращого, - сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова також звернувся до всіх перевізників з проханням про толерантне ставлення водіїв автобусів до всіх пільговиків, особливо учасників АТО, а також щодо дотримання водіями графіку у вечірній час.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини