Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:48:25

На Чернігівщині функціонує 5675 малих підприємств

03.09.2016   09:27Агенцiя

До Дня підприємця.

За підсумками 2015 р. на Чернігівщині функціонувало 5675 малих підприємств, або 94% від загальної кількості суб’єктів підприємництва, причому 79% з них належали до мікропідприємств, повідомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

У розрахунку на 10 тис. населення в області припадало 54 малих підприємства (у 2014р. – 53). Загалом в Україні цей показник був вищим і становив 77.

За територіальною ознакою підприємства малого бізнесу зосереджені переважно в місті Чернігів – 2677 підприємств, або 47% від загальнообласної кількості. Суттєвою, але значно меншою, була їх кількість у містах Прилуки (270 підприємств) та Ніжин (240), Чернігівському (267), Бахмацькому (231) та Борзнянському (204) районах.

На малих підприємствах Чернігівщини у 2015 р. працювала майже третина найманих працівників області, або 30 тис. осіб. У середньому на одному малому підприємстві працювали 5 осіб, проти 6 – у 2014 р.

Малі підприємства забезпечують майже четверту частину загального обсягу реалізації продукції області, який дорівнює близько 14 млрд.грн. У структурі реалізації 41% обсягу формували підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, 31% припадав на сільське, лісове та рибне господарство, 10% – на промисловість, 6%  – на підприємства транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності, 4% – на будівництво.
   
У 2015 р. малі підприємства отримали прибутковий фінансовий результат в сумі 1315 млн.грн. Частка прибуткових малих підприємств області становила 75%.
       

У 2015 році в м.Чернігові фактично реалізовували продукцію, товари та надавали послуги майже 3 тис. малих підприємств (47% від загальної кількості малих підприємств області), з яких переважна частина (2 тис., або 80%) належить до мікропідприємств.
 
Кількість малих підприємств на 10 тис. осіб наявного населення в м.Чернігові є найбільшою в області – 91, що майже у 2 рази перевищує регіональний показник (54 підприємства).

На малих підприємствах міста працювали 13 тис. осіб, що складало 33% від загальної кількості найманих працівників. У середньому на одному малому підприємстві працювали 5 осіб. 

Малі підприємства обласного центру реалізували продукції (товарів, послуг) майже на 7 млрд.грн., або 48%  загальнообласного обсягу.

Внесок малого бізнесу в загальний обсяг реалізованої продукції суб’єктів підприємницької діяльності міста становив 33% (на Чернігівщині загалом – 23%).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини