Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:27:09

Про подальшу співпрацю Чернігівщини та Польщі в агропромисловій сфері

18.08.2016   13:18Агенцiя

Керівників промислових та аграрних підприємств області ознайомили з можливостями та перспективами співробітництва з потенційними польськими партнерами-інвесторами на нараді в облдержадміністрації 17 серпня.

Зібрання проводив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, який координує співробітництво української та польської сторін у сфері промисловості.

Нещодавно відбулася робоча зустріч представників обласної влади з делегацією польського міста Познань, де Сергій Сергієнко презентував закордонним гостям промисловий потенціал Чернігівщини. Він окреслив основні можливі напрями співпраці між підприємцями обох країн, що зацікавило керівників Великопольської промислово-торговельної палати.

Начальник Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА Сергій Меженний повідомив, що потенційні партнери зацікавлені у виробництві українською стороною пресів, штампів, прес-форм, лиття кольорових металів та пластмас під тиском. В галузі легкої промисловості їх цікавить можливість пошиття чохлів та гальмівних парашутів. У деревообробній – переробка вторинної сировини.

Сергій Меженний вважає, що підприємствам Чернігівщини є що запропонувати потенційним інвесторам, адже область має виробничі можливості, передові технології та кваліфіковані кадри.

В. о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний проінформував учасників зібрання про стан аграрного комплексу області. На сьогодні експорт аграрної продукції Чернігівщини у країни ЄС становить 33,1%, в тому числі і в Польщу. До останньої в основному експортується мед, матеріали рослинного походження (соки), їстівні плоди і ягоди, жири та олії тваринного та рослинного походження, макуха та різні залишки харчової галузі.

Олег Крапивний наголосив на тому, що активізація економічного співробітництва з підприємствами агропродовольчого сектору Польщі та використання їх досвіду дозволить підвищити конкурентоспроможність вітчизняних агроформувань на європейській арені.

Під час зустрічі досягнуто домовленості, що очільники підприємств нададуть свої анкети та пропозиції щодо активізації та розширення співпраці з польськими партнерами до Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА. Після узагальнення наданих матеріалів інформацію буде передано бізнесовим колам Республіки Польща.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини