Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:19:37

Платниками податків до бюджетів усіх рівнів Чернігівщини сплачено більше 3 мільярдів гривень

16.08.2016   08:10Агенцiя

Протягом січня-липня 2016 року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області від платників податків надійшло понад 3 млрд. грн., з них 54 відсотки коштів залишилися у розпорядженні місцевих громад області.

До державного бюджету зібрано 1млрд. 396 млн. грн., що у 1,4 рази більше порівняно з минулорічним періодом. Доходи бюджету в основному сформовано за рахунок податку на додану вартість (32 відс. загальної суми), податку з доходів фізичних осіб та військового збору (32 відс.), рентної плати за користування природними ресурсами (23 відс.), податку на прибуток підприємств (10 відс.).

Місцеві бюджети області за 7 місяців поточного року отримали 1 млрд. 621 млн. грн. податків та зборів. За рахунок внесених до законодавства змін спостерігається зростання надходжень у півтора рази у порівнянні з відповідним періодом минулого року. На наповнення місцевих бюджетів значним чином впливає сплата податку з доходів фізичних осіб, якого надійшло 927 млн.грн. (57 відс. загальної суми).

Від справляння земельного податку бюджети територіальних громад поповнились на 278 млн.грн. (17 відс. всієї суми доходів), від сплати податку на житлову та нежитлову нерухомість – на 15,4 млн.грн. (1 відс.). Платниками єдиного податку до місцевих бюджетів сплачено 180 млн.грн., за рахунок цього сформована майже десята частина доходів місцевих бюджетів.

Акцизного податку від роздрібного продажу підакцизних товарів надійшло майже 123 млн.грн. (7,6 відс. загальної суми доходів місцевих бюджетів).

Найбільші надходження до місцевих бюджетів забезпечено установами та організаціями сфери державного управління, культури, освіти і охорони здоров’я – 396 млн.грн., підприємствами галузі сільського господарства – 277 млн.грн., торгівлі та громадського харчування – 197 млн.грн., фізичними особами – підприємцями та платниками земельного податку – 185 млн.грн., підприємствами обробної промисловості – 145 млн. гривень.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини